Avrupa Ligi’nde B Grubu’nda 6 maçta namağlup lider olan ve 14 puan toplayan Fenerbahçe, kulüp tarihinin en iyi derecesini yakaladı. Sarı-lacivertliler ilk kez bir Avrupa kupası grubunu yenilgisiz bitirdi ve en çok puanı topladı. Ayrıca Avrupa Ligi’nde son 10 maçta kaybetmeyen Jesus’un öğrencileri, kulüp tarihinin Avrupa’daki en uzun yenilmezlik serisini yakaladı. Jorge Jesus böylece kulüp tarihinde Avrupa’da bu rekoru kıran ilk hoca oldu.
Avrupa Ligi’nde grubu lider tamamlayarak son 16 turuna kalan ve mart ayına kadar rahat olacak olan Fenerbahçe’de artık tüm konsantrasyon Süper Lig’e çevrilecek. Jorge Jesus’un da Dinamo Kiev maçı sonrası ‘En büyük hedefim Süper Lig’ sözü bu planları doğruluyor. 7 Kasım Pazartesi günü evinde Sivasspor’u, 12 Kasım Cumartesi günü de Giresunspor’u ağırlayacak sarı-lacivertliler 2’de 2 yapmak istiyor.
Jorge Jesus yönetiminde hücumcu ve skorer bir kimlik edinen Fenerbahçe rakamlarıyla dikkat çekiyor. Sarı-lacivertliler, lig ve Avrupa’da 23 resmi maçta rakip filelere tam 56 gol gönderdi. Ligde halihazırda 34 golü olan Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde de 22 gole ulaştı. Özellikle B Grubu’nda 6 maçta 13 gol atılması gözlerden kaçmadı. Sarı-lacivertliler resmi maçlarda 2.4’lük gol ortalaması tutturdu.
Sarı-lacivertliler bu sezon ülke puanına en çok katkı veren takım oldu. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde toplamda 12 resmi maça çıkan Fenerbahçe 19.0 puan topladı. Özellikle Avrupa Ligi’nde 10 karşılaşmada 3 beraberlik 7 galibiyet alan Jorge Jesus ve ekibi, adından fazlasıyla söz ettirdi. (Milliyet)