Fenerbahçe'de Diego Perotti krizi çözülemiyor. Sarı-lacivertli kulübün, sözleşmesinden çıkmak istediği Diego Perotti, kariyerine Fenerbahçe forması altında devam etmek istiyor.
Tedavisini İstanbul, İtalya ve Arjantin üçgeninde de tamamlayan Diego Perotti, Fenerbahçe'deki 1 yıllık sözleşmesini tamamlamak istiyor ve bu düşüncesini sarı-lacivertli yönetime iletti. Fenerbahçe ise Perotti'nin sözleşme feshetmek için tüm opsiyonları deniyor.
Fenerbahçe ile sözleşme feshine yanaşmayan Diego Perotti, sarı-lacivertli takımdan ayrılmak için bir yıllık ücretini talep ediyor ancak sarı-lacivertli yönetim bu talebe de yanaşmıyor. Fenerbahçe, Diego Perotti ve Roma arasında yapılan sözleşme "sır" gibi saklanırken; Fenerbahçe'nin 1 yılda sadece 4 maça çıkan bir futbolcunun sözleşmesini neden feshedemediği büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor.
"Böyle bir sakatlık yaşadığınızda kendi kendinize devam etmek için gerekli motivasyona sahip olup olmadığınızı sorarsınız. Bir de bu süreçte tamamen kendi başıma kaldığım gerçeği var. Ameliyat ve rehabilitasyon masrafları da bana aitti"
"Geleceğimle ilgili konuşacak olursak, oğlum Cenova'da doğdu. O şehir hakkında ne hissettiğimi herkes biliyor, burası ailemin bir parçası. Yine de Fenerbahçe ile anlaşmamın bitmesine 1 yıl kaldı. Ama İtalya hala İtalya, kalbimde olan bir ülke."
Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarına göre Fenerbahçe ile 2022 Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan Diego Perotti, Roma ve sarı-lacivertli kulüp arasında özel bir sözleşme bulunuyor. Emre Belözoğlu, Perotti'nin sözleşmesinden şu şekilde söz etmişti;
"Garanti ücreti çok düşük. Biz karşılıklı olarak maç oynadıkça Roma'ya bir ücret ödüyoruz. Maç oynamadığı, beklediğimiz rakama ulaşmadığı andan itibaren Roma bize bir ödeme yapıyor. Sabit alacağı ücret ve 5 maç oynayınca hak edişleri var. Sabit ücreti hakikaten cüzi miktarda. Kulübün haklarını koruyacak şekilde, güvene dayalı bir anlaşma yapıldı. Fenerbahçe için yük olmayacak bir sözleşme."
1988 doğumlu Arjantinli milli futbolcu, profesyonel kariyerine 2006 yılında Deportivo Moron'da başladı. Sırasıyla Sevilla B, Sevilla, Boca Juniors, Genoa ve Roma'da oynadı. Roma formasıyla 138 maçta 32 gol attı. Geçen sezon Serie A'da 21 karşılaşmada 5 golle oynadı. 6 sezon formasını giydiği Sevilla'da UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı.