Elvir Baliç, Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 3-1 mağlup ettiği maçı Tivibu Spor'da yorumladı.
Geçen haftadan sonra bu maçın çok zor olacağını hatta Fenerbahçe'nin çok daha fazla zorlanacağını düşünüyordum. Ama öyle olmadı. Sivasspor'un saha zemini biraz daha iyi görünüyordu.
Psikolojik anlamda hazırlanması zordu Fenerbahçe'nin bu maça ama iyi hazırlandığını gördük. İlk dakikadan itibaren mücadele, baskı ve bireysel performansı iyiydi. Son haftalardaki performans düşüklüğüne baktığımızda belkide en iyi 45 dakikasını oynadı. Tabii ki mükemmel değil ama istek ve arzu yeterliydi.
Fizik gücü ilk yarıda Fenerbahçe'ye ciddi bir artı getirdi. Özellikle de Valencia'sız! Fenerbahçe'nin en olumlu şeyi ceza sahası içinde çoğalmasıydı. Bu maçlar böyle kazanılır. Kaliteli oyuncular ortaya çıkınca sonuç geliyor.
İkinci yarı acaba nasıl bitirecek diye düşünüyordum. Bir ara 3-1 olunca acaba da dedirtti. Sivasspor da üzerine çok fazla üstüne gelemedi. Konum olarak aşağıdan kurtulduğu için belki de maça fazla konsatre olamadı.
İrfan Can'ın kırmızı kartı bu ilk değil. İzleyince diyorsun 'buna ne gerek var.' İrfan Can'ın ağzına baktığında da doğru bir kart gördüğünü anlayabiliyorsun. Bu maç buradan dönseydi muhtemelen çok büyük bir tepki görecekti. O hareketi yapmaması gerekirdi. Fenerbahçe, Taktik, mücadele ve teknik kapasite anlamında doğru işler yaptı.