Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcılığını yapan Guti Hernandez, Abdullah Avcı ve Okan Buruk gibi en önemli teknik direktör adayları arasında bulunuyor. Başkan Fikret Orman, "Guti'ye şans vermek istiyoruz. Bu nedenle son 8 haftada Şenol Güneş'ten yetkilerini artırılmasını talep edeceğiz" diyerek bu konudaki ciddiyetini ortaya koydu. Guti'nin hocalığa getirilmesi durumunda Beşiktaş'ta neler yapabileceğini Sabah Gazetesi yazarları yorumları
Murat Özbostan: Sayın Fikret Orman, her ortamda Guti'nin adını söylüyor. Beşiktaş ligde kalan maçlarına Guti ile çıkmak istiyor. Kibarca Şenol Güneş'e "Hocam sen tribüne çık" diyorlar. Bu olur mu olmaz mı bilmiyorum. Amaç; Guti'yi görmek, deneme yapmak. İspanyol teknik adam sınıfı geçerse gelecek sezon için birinci ve tek aday olur.
İşin ucu biraz da ekonomik zaten! Büyük bir marka olduğu gerçek ama Beşiktaş'ta başarılı olacağını sanmıyorum. Büyük kulüpler deneme yanılma yerleri değildir... Avrupa'da olur ama Beşiktaş'ta olmaz! Yeni hocanın (Lucescu, Avcı) yardımcısı olabilir..
Ömer Üründül: Beşiktaş'ta teknik direktörlük için Guti'nin de adı geçiyor. Tabii kafalarda soru işareti var. Guti, daha deneyimsiz biri… Bilhassa büyük takımlarda teknik adamlık yapacağı düşünüldüğünde... Ama madalyonun öbür yüzüne baktığımızda dünyada kariyerli ve başarılı teknik direktörler de Guti'nin geçtiği yollardan geçiyor.
Ayrıca İspanyol çalıştırıcı, Real Madrid gibi dünya futbolunda önemli bir markada başarı ile oynamış bir futbolcu. Tabii kararı Beşiktaş yönetimi verecek. Bu karar verilirken Şenol Güneş'in de fikri alınacaktır…
Bülent Timurlenk: Guti'nin, Şenol Güneş'in yanındaki kalfalık dönemi sonrasında Beşiktaş ya da İspanya'da başka bir takımda teknik adam yardımcısı olmayacağı kesin. Real Madrid altyapısında çalışmaya başladğı ından beri uzun vadeli planlar yapıyor. Sezon başından beri Türk futbolunu yakından tanıyor.
Benim gözümde bir numaralı aday müthiş oyun analizleriyle Beşiktaş'ın çocuğu sayılan Sergen Yalçın. Sergen olmadığı takdirde Guti, adı geçen diğer adaylardan faydalı olur. Beşiktaş'ın mevcut ekonomi içinde şöhretli bir yabancı hocanın transfer talepelrini karşılamakta zorlanacağını düşünüyorum. Yönetimin bu iki isimden birini tercih etmesini bekliyorum.