Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, "G.Saray kendi çocuklarına sahip çıkar. Arda futbolu burada bırakmalı" dediği Arda Turan, 6 ay daha sözleşmesi olmasına rağmen Başakşehir'le yollarını ayırdı. Kasımpaşa maçı öncesi Başakşehir'deki takım arkadaşları ve kulüp personeli ile vedalaşan Arda, G.Saray'a 1.5 yıllık imza atacak. (Sabah)
32 yaşındaki oyuncu futbolu sarı-kırmızılılarda bırakmak isterken, sosyal medyadaki tepkilerden etkilenen yönetim görüşmeyi yılbaşı sonrası yapacak.
Arda Turan, 66 numarayı giyecek. G.Saray'dan ayrılmadan önce 10 numarayı giyen Arda, A takıma ilk çıktığı dönemde giydiği 66 numara ile sahaya çıkarak yeniden taraftara ilk yıllarındaki Arda olduğunu gösterecek.
G.Saray'ın Arda'ya ihtiyacı yok ama aklında futbol oynamak varsa ve fiziksel olarak hazır olduğuna inanıyorsa Arda'nın G.Saray'a ihtiyacı var. Arda'nın Barcelona'ya gittiğinde bildiğimiz yeteneklerini masaya yatırırsak çok faydalı olur. Ayrıca Terim ile kaybettiği yılları geri kazanma fırsatını elde eder. A.Madrid ve Barcelona'da oynarken izinli günlerinde İstanbul'a gelip G.Saray'ın maçlarını tribünde izlemiştir. G.Saray'a gönülden bağlı olan Arda, Fatih hocanın dediği gibi 'Futbolu G.Saray'da noktalamalıdır.'