Arama Logo

2017-2018 sezonunun en iyi kötü 12 transferi

Süper Lig'de 2017-2018 sezonunda perde kapandı. Transfer döneminde adeta para saçan kulüplerimizin bir kısmı yaptıkları transferlerden istediği katkıyı ağladı, bir kısmı ise hayal kırıklığı yaşadı. Bu içeriğimizde sizlerle 2017-2018 sezonun hayal kırıklığı yaratan 15 transferini paylaşacağız.

 




12
Asamoah Gyan (Kayserispor)

"Gyan deyince akan sular durur", pek tabii ki öyle değil. 2014 Dünya Kupası'nda Portekiz'e attığı golle dikkatleri üzerine çeken ve Al Ain ve Shanghai SIPG transferleri ile paraya doyan Gyan, Galatasaray, Fenerbahçe derken sürpriz bir şekilde Kayserispor'a imza attı. Kayserispor'da büyük beklentileri de beraberinde getiren Ganalı futbolcu, bir transfer başarısızlığı olarak kayıtlara geçti.

Asamoah Gyan (Kayserispor)
11
Carlos Kameni (Fenerbahçe)

Fenerbahçe'de Volkan Demirel'in tahtını sallamasının yanı sıra "performans arttırıcı" bir etki yapması için de transfer edilen Carlos Kameni, sarı-lacivertli forma altında şans bulduğu maçlarda da beklenen etkiyi yapamadı. Fenerbahçe'de "bir maçı da Kameni aldı" dedirtemeyen Kamerunlu file bekçisinin sarı-laciverte veda etmesi hiç de sürpriz değil.

Carlos Kameni (Fenerbahçe)
10
Issiar Dia (Malatyaspor)

Fenerbahçe'deki şaşalı futbolcunun ardından önce Katar ardından da Fransa'ya transfer yapan 30 yaşındaki Dia'nın büyük umutlar ile geldiği Malatyaspor kariyeri parlak geçmedi. Malatyaspor'da 15 maça çıkan ve bizim aklımıza kazınan "rüzgarın oğlu Dia"dan en ufak bir kalıntısı olmadığını gösteren Senegalli futbolcu artık kendisini tartabilecek yeni maceralar aramak zorunda.

Issiar Dia (Malatyaspor)
9
Jeremy Menez (Antalyaspor)

Antalyaspor'un sansasyonel transferlerinden biri de Jeremy Menez oldu. Sakatlıkların da etkisiyle bir türlü istikrarı sağlayamayan ve yeteneklerini heba etmeye oldukça müsait bir futbolcu olan Menez, Antalyaspor için aslında bile bile lades oldu.

Jeremy Menez (Antalyaspor)
8
Luis Neto (Fenerbahçe)

Simon Kjaer'in Sevilla'ya satılmasının ardından teknik direktör Aykut Kocaman'ın raporu doğrultusunda transfer edilen Luis Neto öyle bir vasat performans sergiledi ki; takımdan gönderilmesi planlanan Roman Neustadter takımda kaldı. Fenerbahçe adına transferin hayal kırıklıklarından olan Neto'nun satın alma opsiyonunun kullanılması mümkün değil.

Luis Neto (Fenerbahçe)
7
Iasmin Latovlevici (Galatasaray)

Galatasaray'a Igor Tudor kontenjanından transfer edilen Iasmin Latovlevici, sarı-kırmızılı takımda tribün/takım birleşmesine rağmen tepki gören ender futbolculardan biri olarak dikkat çekti. Elinden geldiği kadar mücadele etmeye çalışan ancak elinden gelen Galatasaray için yeterli olmayan Iasmin Latovlevici, sarı-kırmızılı kulübün bu sezonki en büyük transfer başarısızlığı.

Iasmin Latovlevici (Galatasaray)
6
Isla (Fenerbahçe)

Gökhan Gönül'den sonra sağ bek sorunu yaşanmasın diye Fenerbahçe'ye büyük beklentiler ile transfer edilen Isla, bu beklentilerin altında adeta ezildi. Vasat sağ bek olarak nitelendirilen Şener Özbayraklı'dan formayı almakta zorlanan Isla'nın sezon sonuna baktığımız zaman "bir hayal kırıklığı" olarak hatırlanması kuvvetle muhtemel.

Isla (Fenerbahçe)
5
Alvaro Negredo (Beşiktaş)

İspanyol Negredo için belki de sonun başlangıcı esprisine de olsa kendisine imzalatılan "35 gol" kağıdıyla beraber başladı. Gomez, Demba Ba, Aboubakar'in olağanüstü hücum performansının yarattığı baskıyı yüklenen Negredo, bir de 35 golün altına imza atamasıyla istemeden de olsa bambaşka bir noktaya sürüklendi. İletişim başarıları ile dikkat çeken Beşiktaş Kulübü'nün Negredo transferinin ardından yeni transferi 35 gollük bir baskının altına sokabilecek bir "iletişim başarısızlığına" imza atması sezon sonundaki olası olumsuz senaryolarının fitilini ateşledi. Beklenti yüksek, verim düşük...

Alvaro Negredo (Beşiktaş)
4
Samir Nasri (Antalyaspor)

Tüm bilinenlere rağmen Antalyaspor'un sansasyonel transfer akımının bir parçası olarak Türkiye'ye ayak basan Samir Nasri, futbol kariyeri tükenen bir futbolcu olduğunu ispat etti. Yıllarca Türkiye'ye transferi konuşulan ancak elinde sonunda aslında o aradığımız "boncuğa" sahip olmadığını gösteren Nasri, sadece Antalyaspor'un değil tüm spor kulüplerinin de "transfer nasıl yapılmazı" örnek alması gereken bir isim olarak karşımızda duruyor.

Samir Nasri (Antalyaspor)
3
Jose Sosa (Trabzonspor)

Beşiktaş'tan olaylı şekilde ayrılan ancak sürpriz bir şekilde imza attığı AC Milan'da da beklentileri karşılayaman Jose Sosa, Trabzonspor'un yeni oluşumunun önemli parçalarından biri olarak gösteriliyordu. Trabzonspor'un en çok kazanan futbolcusu olan Sosa, ne kendisi için ileriye bir adım atabildi ne de Trabzonspor'a Abdülkadir Ömür kadar katkı sağlayabildi.

Jose Sosa (Trabzonspor)
2
Jeremain Lens (Beşiktaş)

Fenerbahçe'de gösterdiği performansın ardından Beşiktaş'ın sarı-lacivertli kulübün elinden adeta çekip aldığı Lens, siyah-beyazlı forma altında büyük hayal kırıklığı yarattı. Şenol Güneş'in birinci tercihi olmayan, olduğu maçlarda da beklentileri karşılayamayn Hollandalı futbolcu, siyah-beyazlı kulübün tüm "moral" desteğine rağmen toplam 15 milyon euroluk maliyetin altında ezildi.

Jeremain Lens (Beşiktaş)
1
Arda Turan (Başakşehir)

Barcelona'ya vedasının ardından Avrupa opsiyonu yerine tercihini Başakşehir'den yana kullanan Arda Turan, Türkiye'ye yeniden ayak bastığı ilk gün kendisine uygulanacak olan baskının farkındaydı. Kronik hale gelen sakatlıklarıyla beraber "gittiği her statta ıslıklanan" gölgesini de şampiyonluğa oynayan sempatik, örnek gösterilen bir ilçe takımına taşımak zorunda kalan Arda Turan, trajik şekilde tepetaklak giden kariyerine belki de son noktayı Başakşehir - Sivasspor maçında hakeme saldırmasıyla koydu; 16 maç!

Arda Turan (Başakşehir)