Arama Logo

2017-2018 sezonunun en iyi 15 transferi

Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun perdesi kapandı. Gözler transfer dönemine çevrilmişken, sizler için 2017-2018 sezonun en iyi 15 transferini listedik.




15
Junior Fernandes

Vagner Love'un Beşiktaş'a transferinin ardından büyük bir kaosa sürüklenmesi beklenen Alanyaspor forması altında bambaşka bir role bürünen Junior Fernandes, 2 milyon euroluk bonservis bedelinin karşılığını 24 maçta 10 golle verdi.

Junior Fernandes <span class='rating x2'></span>
14
Serdar Gürler (Osmanlıspor)

Sezon başında Gençlerbirliği'nden 2.5 milyon euro bedelle Osmanlıspor'a transfer olan Serdar Gürler, Osmanlıspor'u kümede tutmayı başaramasa da ligin 33. haftasına kadar adeta çırpında. Vasat bir kadroya sahip olan Osmanlıspor'da Musa Çağıran ile beraber parıldayan tek isim olan Serdar Gürler, istikrarlı performansı ve 29 maçta attığı 12 golle, 2.5 milyon euroluk bonservis bedelinin hakkını verdi.

Serdar Gürler (Osmanlıspor)<span class='rating x3'></span>
13
Khalid Boutaib (Malatyaspor)

Sezon başında transfer çılgınlığı yaşayan Yeni Malatyaspor'un %100 verim aldığı isimlerden biri olan Khalid Boutaib, takımın kümede kalmasında büyük katkı sağladı. 31 maçta 12 gollük bir performans sergileyen Boutaib, şüphesiz ki son vuruşlarda başarı oranını bir adım daha öteye taşımayı başarsaydı bambaşka bir noktada olabilirdi.

Khalid Boutaib (Malatyaspor)<span class='rating x4'></span>
12
Gary Medel (Beşiktaş)

Beşiktaş'ın Inter'den transferi Medel, siyah-beyazlı forma altında gösterdiği performansla fark yarattı. Trasferinin gerçekleşmesinin ardından ilk etapta takımda yer bulamayan Medel, ilerleyen haftalarda Beşiktaş için adeta joker oldu. Şenol Güneş tarafından zaman zaman stoper, zaman zaman da orta alanda sahaya sürülen Şilili futbolcu, hırslı ve agresif futbolunu oyun bilgisi de pekiştirdi. Medel bu sezon Beşiktaş forması altında toplamda 40 maça çıktı.

Gary Medel (Beşiktaş) <span class='rating x5'></span>
11
Giuliano (Fenerbahçe)

Fenerbahçe'nin son anda Trabzonspor'un elinde kaptığı Giuliano, sarı-lacivertli forma altında sezon boyunca istikrarlı bir performans sergileyemese de kritik anlarda attığı goller ile her zaman sığınılacak bir liman oldu. Sıkışık oyun kurgusunda dahi nefes aldığı anlarda neler yapabildiğini gösteren Brezilyalı futbolcu, sarı-lacivertli takım adına fark yaratan isimlerin başında geldi. Giuliano, bu sezonu toplam 36 maçta 15 gol, 6 asistl ile tamamladı.

Giuliano (Fenerbahçe)<span class='rating x6'></span>
10
Evgen Seleznev (Akhisar)

Ara transfer döneminde Galatasaray'a transferi gerçekleşmeyince Akhisar'ın yolunu tutan Evgen Seleznev'in Ege'deki performansı aslında pek de sürpriz olmadı. Karabükspor'u ayakta tutan tek isim olan Ukraynalı futbolcu, kadro kalitesi sınırlı olmasına rağmen tam bir "teknik direktör takımı" olan Akhisar'da 11 gol, 3 asistlik bir performans sergiledi. Süper Lig'de Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe maçında da gösterdiği performansın yanı sıra Türkiye Kupası yarı finalinde Galatasaray maçlarında gösterdiği performansla lig ve kupada seyri değiştiren Seleznev, hiç şüphe yok ki sezonun en iyi transferleri arasında yer alıyor.

Evgen Seleznev (Akhisar)<span class='rating x6'></span>
9
Demba Ba (Göztepe)

Göztepe'nin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Demba Ba, istikrar sorununa rağmen Ege temsilcisinde sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti. Göztepe'de bir "makine" olan Jahovic'in vedasından sonra o boşluğu doldurmakla mükellef olan Demba Ba, sezonun ikinci yarısında çıktığı 12 maçta 7 golün altına imza attı ve Ege temsilcisinin ligde asansöre takılmasının önüne geçti.

Demba Ba (Göztepe)<span class='rating x6'></span>
8
Arouna Kone (Sivasspor)

Sivasspor'un Everton'dan bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı Arouna Kone, dönemsel inişler çıkışlar yaşasa da hücum aksiyonlarında sorun yaşayan Sivasspor'un ilk yardım çantasından çıkarttığı oksijen maskesi oldu. 34 yaşına rağmen hem saha içerisindeki tecrübesi hem de saha dışındaki yaşantısı ile Sivasspor'u benimsediğini gösteren Kone, "Yiğidolar"a 32 maçta 13 gol, 4 asistlik bir katkı sağladı.

Arouna Kone (Sivasspor)<span class='rating x6'></span>
7
Nagatomo (Galatasaray)

Bir transfer ne kadar kapalı kutu olabilirse Nagatomo da o kadar kapalı kutuydu. Ara transfer döneminde son çare olarak Japon futbolcuya sarılan Galatasaray, Fatih Terim'in de etkisiyle Nagatomo'dan belki de hiç de hesapta olmayacak bir katkı ağladı. Galatasaray forması altında sergilediği başarılı performansın yanı sıra, "sarı-kırmızıya" ait olduğunu her fırsatta hissettiren Nagatomo, "ara tranfer döneminde transfer yapılmaz" ezberini de bozdu.

Nagatomo (Galatasaray)<span class='rating x7'></span>
6
Gael Clichy (Başakşehir)

Başakşehir'in adeta Fenerbahçe ve Galatasaray'ın elinden çekip aldığı Gael Clichy'in bu sezonki performansı kimilerine göre sürpriz, kimilerine göre ise malumum ilanı. İlerleyen yaşına rağmen Başakşehir forması altında 40 maça çıkmayı başaran, Fransız futbolcu, oyun bilgisi, disiplinli yapısı ve tecrübesi ile sol bek alternatifi Alpaslan Erdem olan Başakşehir'i sezon boyunca bir an olsun zor durumda bırakmadı.

Gael Clichy (Başakşehir)<span class='rating x7'></span>
5
Fernando (Galatasaray)

Galatasaray'ın şüphesiz ki "transferdeki başarısını" en iyi temsil eden isimlerden biri de Fernando oldu. Orta alanda sarı-kırmızılı takımın "can damarı" olan Brezilyalı futbolcu, sakatlık süreci yaşamasına rağmen özellikle Fatih Terim'in takımın başına geçmesiyle beraber bambaşka bir kimliğe büründü. Terim'in "hücum futbolu" felsefesinde "sigorta" görevini başarıyla yerine getiren Fernando, sezonu 25 maç, 2 gollük performans ile tamamladı.

Fernando (Galatasaray)<span class='rating x7'></span>
4
Burak Yılmaz (Trabzonspor)

"Evime, yuvama döndüm" söylemi ile bordo-mavili formayı yeniden sırtına geçiren Burak Yılmaz'ın Trabzonspor'da bu denli etki yapacağını tahmin etmek pek de kolay değildi. Sezon boyunca istikrar sorunu yaşayan Trabzonspor'da "sakat sakat" oynayan Burak Yılmaz, bordo-mavili takımın her şeye rağmen ilk 6 sıraya tutunmasına 23 golle katkı sağladı.

Burak Yılmaz (Trabzonspor)<span class='rating x9'></span>
3
Trezeguet (Kasımpaşa)

Kasımpaşa'nın sezon başında Anderlecht'ten kiralık olarak kadrosuna kattığı Trezeguet, 350 bin euroluk maliyetin misli misli fazlasını verdi. Mısırlı Muhammed Salah'ın Avrupa'yı esir aldığı sezonda "Süper Lig'e de ben damga vururum" diyen Mısırlı Trezeguet, Kasımpaşa forması altında 33 maçta, 16 golün altına imza atarak 2 milyon eurodan çok daha değerli bir futbolcu olduğunu ispatladı.

Trezeguet (Kasımpaşa)<span class='rating x9'></span>
2
Beto (Göztepe)

Göztepe'nin sezon başında Sportign'den transfer ettiği 36 yaşındaki Beto'nun biraz para, biraz güzel şehir cazibesinden etkilenerek Ege'ye adım attığını düşünenlerin sayısı azınsanmayacak kadar çoktu. Düşünülenin aksine Göztepe'de sezonun adamı olan Beto, Trabzonspor maçındaki inanılmaz kurtarışları en tepeye koyaraki gösterdiği inanılmaz performansla ile sezona damga vurdu.

Beto (Göztepe)<span class='rating x9'></span>
1
Bafe Gomis (Galatasaray)
Hiç şüphesiz ki sezonun en iyi transferlerinden biri olan Gomis, sarı-kırmızılı takımın uzun yıllardır aradığı "nokta golcüsü" oldu. Florya'ya adım attığı ilk günden bu yana sarı-kırmızılı tribünler ve camia ile bütünleşen Fransız yıldız, bir golcüden daha fazlası olduğunu ve Galatasaray tribünlerine "can suyu" verdiğini kanıtladı. Tüm Avrupa'da sezonun en fazla gol atan Fransız futbolcusu olan Bafe, sarı-kırmızılı forma altında 37 maçta 31 golün altına imza attı.
Bafe Gomis (Galatasaray)<span class='rating x10'></span>