Haber Tarihi: 02 Nisan 2019 12:00 - Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2019 12:00

Yatsı namazı saat kaçta? 2 Nisan Salı yatsı namazı saatleri

Bugüne denk gelen Miraç Kandili'nde ezan, namaz saatleri kaçta? sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz.. İşte Miraç Kandili için namaz saati, ezan saatleri ve tüm bilgiler...

Yatsı namazı saat kaçta? 2 Nisan Salı yatsı namazı saatleri
Abone Ol
Bu günün(2 Nisan Salı) ezan ve namaz saatleri burada! İstanbul, Ankara, Malatya, Antalya, Bursa ve tüm illerde namazı saatleri belli oldu. 2 Nisan Salı günü İstanbul'da ezan saatleri kaçta? İşte Diyanet'in yaptığı açıklamalar ve tüm soruların yanıtı....

2 NİSAN NAMAZI SAATLERİ

MİRAÇ KANDİLİNDE NAMAZ KILINIR MI?
Miraç Kandiline özel bir namaz yoktur. Fakat bu mübarek günü ibadetle geçirmek isteyenler Miraç kandilinde yapılacak ibadetleri merak ediyor.

Miraç Kandili namazları farz olmamak ile birlikte, yapılması durumunda sevabı çokça olan namazlardır. Nafile olan bu namazlar Tesbih Namazı ve Hacet Namazı'dır. Miraç Kandili namazları Akşam namazı ile Yatsı namazı arasında kılınmalıdır. Miraç Kandilin namazı saati yoktur. İstediğiniz saatte vakti geldikçe bu namazları kılabilirsiniz

HACET NAMAZI KAÇ REKAT KILINIR?

Regaip gecesi Hacet Namazını, iki, dört ya da on iki rekat şeklinde kılıbilirsiniz. Hacet namazında ilk rek,tta Fatiha 'dan sonra üç defa Ayetel-Kürsi okunur. 4 rekat halinde hacet namazını şu dualarla kılıyorsunuz;

Hacet Namazına niyet edilir. Namazda asagidaki ayetler okunur:
Hacet namazı 1. rekatta: Subhaneke + Fatiha + 3 Ayetel Kürsi
Hacet namazı 2. Rekatta: Fatiha + Ihlas + Felak + Nas.
Hacet namazı 2. Rekatin sonunda: Ettehiyyatü +salli +barik
Hacet namazı 3. Rekatta: Subhaneke + Fatiha + Ihlas + Felak + Nas.
Hacet namazı 4. Rekatta: Fatiha + Ihlas + Felak + Nas.
Rekatin sonunda: Ettehiyyatü + Allahümme salli + Allahümme barik +Rabbena duaları okunur. 

Şayet Hacet namazını 12 rekat olarak kılmak isterseniz aynı şekilde niyet edilerek bunu 12 rekata tamamlayabilirsiniz. Hacet namazının bitiminde duaya oturulur ve yaradandan hacet ne ise onun için yardım istenir. 

TESBİH NAMAZI NASIL KILINIYOR?


Tesbih namazı herkesin ferden kılabilmesi zor olduğu için, imamın önce kendi başına tekbir alıp, sağa sola selam verip, sonra tekrar tekbir alıp cemaatle birlikte namaza durup tesbih namazı kıldırdığı görülmektedir.


Öncelikle şu belirtilmeli ki; Teravih namazından başka nafile namazlar için cemaat teşkili meşru görülmemektedir...

Nafile namazların münferiden kılınması daha faziletlidir. Aslolan hüküm bu olmakla beraber, bazı şart ve kayıtlara bağlı olarak istisnai bir hüküm de mevcut bulunmaktadır. Şöyle ki: Herkesin tek başına başaramayacağı tesbih namazını, davetleşmek ve haberleşmek suretiyle olmaksızın, oturmakta olan birkaç kişi, aralarından birini imamlığa geçirip kendilerinin de ona uyarak kılmaları caizdir. Fakat, namaza başladıktan sonra selam verip namazı bozmak, "Amellerinizi iptal etmeyiniz" emr-i İlahisine aykırı düşer.


MİRAÇ KANDİLİNDEDE OKUNACAK SURELER!


- 300 Salavat-ı şerife,

- 101 Fatiha-i şerife,

- 101 İhlas-ı şerife,

- 101 Kadir suresi

Günlük evradın son salavatının ilk 5 salavatı 101 defa geri kalan salavatlar 33'er defa okunur.

MİRAÇ KANDİLİNE ÖZEL DUA

Ya Rab bizi ana babamızı bütün müminleri hesap gününde himayen de eyle ya Rab.

"Rabbena zalemna enfusena. Ve in lem tağfirlena ve terhemna lenekunenne minel hasirin."

Biz nefsimize zulmettik. Eğer sen affetmezsen lutfetmezsen ebedi ziyanda kalanlardan oluruz ya Rab.

"Rabben, l, tuziğ kulûben, ba'de iz hedeyten, veheb len, min ledunke rahmeh(rahmeten), inneke entel vehh,b(vehh,bu)."

Ya Rab gönüllerimiz sana bağlandıktan sonra senden ayırma. Sen bağışlayan Mevlasın, kulun dileği çoğaldıkça lutfu, bağışı çoğalan mevlasın.

"Vağfu anna,Vağfirlena,Verhamna, Ente mevlana fensurna alel gavmil kafirin..."

"Allahümme inneke afuvvün kerîmun tuhibbul afve fa'fu annî."

Ya Rab affedicisin affetmeyi seversin bizleri de affeyle Ya Rab.

"Allahümme barik lena fi recebe ve şa'ban ve belliğna ramazan"

Ya Rab Recep ve Şabanı mübarek eyle bizi Ramazan'ı şerife kavuştur. Y, Erhamerr,himin bizlere bitmez tükenmez nimetler ihsan eyledin sana hamd olsun. Havanı suyunu verdin. Canlıları cansızları hizmetine ram ettin. Kitap indirdin. Peygamber gönderdin. Varlığına kudretine binlerce delil koydun ki sana iman edelim, sana ittihat edelim, merhamet edelim diye. Ama Ya Rab biz bu görevimizi yapamadık bizi affeyle lutfeyle Ya Rab...

Ya Rab darda olanlara genişlik, sıkıntıda olanlara ferahlık, hastalara şifalar borçlulara edalar lutfeyle. Şu konuda da da edilse de şu cemaat "Amin" deseydi diye gönlünden geçiren cümle kardeşlerimin korktuklarından emin umduklarında nail eyle ya Rab.

Allahu ekber Allahu ekber la ilahe illallah hu Allahu ekber Allahu ekber velillahil

Esselatü Vesselamü Aleyke Ya RASULALLAH ..

Esselatü vesselamü aleyke ya HABİBALLAH..

Esselatü vesselamü aleyke ya Seyyidel evveline vel'ahirin…Ve Selemun Alel Murselin

Salat sana, selam sana, Ey Allah'ın elçisi

Salat sana, selam sana, Ey Allah'ın sevgilisi

Salat sana, selam sana, Ey gelmişin ve geleceğin bir tanesi. Hayırların fethi, şerlerin defi duamızın kabulu Rabbım'ızın rızası için el Fatiha...

ORUÇUN ÖNEMİ NEDİR?

Oruç Arapça'da "savm" kelimesiyle ifade edilir. Savm sözlükte nefsi tutmak ve engellemek anlamındadır.
İslam dininde oruç, sabahın başlangıcı sayılan ikinci fecirden (tan yerinin ağarmasından) başlayarak güneşin batışına kadarki sürede başka bir deyişle imsaktan iftara kadar ibadet niyetiyle yemekten, içmekten ve cinsel ilişkiden nefsi uzak tutmaktır.

Oruçtan beklenen amacın gerçekleşmesi için dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Kamil anlamda oruç bütün organların iştirakiyle gerçekleşir. Şöyle ki: Oruç tutan kişi mideyi yemek içmekten koruduğu gibi, dili de yalandan, gıybetten, kötü ve boş sözden uzak tutmalı- dır. Göz harama bakmamalı, kusur aramamalıdır. Kulak gıybet, dedikodu ve boş sözler dinlememelidir. Gönül güzel şeyler düşünmelidir. Bilinmelidir ki, organları orucu iştirak etmeyi başaramayan kişi şeklen oruç tutmuşsa da, oruçtan beklenen gayeye bütünüyle ulaşamamış demektir

MİRAÇ NEDİR VE NE DEMEK?

Mekke'de müşriklerin Müslümanlara uyguladıkları zulüm ve şiddet tahammül sınırlarını aşmıştı. Müslümanlar üç yıl boyunca her türlü insani ve ticari ilişkiyi ortadan kaldıran büyük bir boykota maruz bırakılmışlardı. Boykotun sona erdiği günlerde Resulullah Efendimiz (s.a.s.), önce kendisini daima destekleyen amcası Ebu Talib'i, sonra da çok sevdiği hanımı Hz. Hatice'yi kaybetmişti. Hüznün gönülleri kuşattığı, ümitlerin tükenme noktasına geldiği bugünlerde Yüce Allah, habibi Muhammed Mustafa'yı huzuruna kabul ederek İsra ve Miraç ile şereflendirdi.

Miraç, rahmet ve hikmet dolu bu gecede, Peygamberimizin Mescid-i Aksa'dan göklere yükselip Yüce Allah'tan vahiy almasıdır.

Miracın hediyesi, Allah'a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir.

Miracın bir diğer hediyesi ise "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara suresinin son iki ayetidir. Her gün yatsı namazından sonra bu ayetler okunur, iman dile getirilir.

Miraç, Cenab-ı Hak'tan gelen davete icabet ederek kulluğun gereklerini yerine getirerek, her adımda O'na yaklaşmaktır. Miraç, maddeden uzaklaşarak manaya ulaşmak; fani olandan vazgeçip baki olana yönelmektir.



Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok