Arama Logo

Yazarlardan Galatasaray sorusuna cevap




Paylaş:

Google News
7
GALATASARAY YORUMLARI

Sabah Spor yazarları, Süper Lig'de 4 sezon üst üste şampiyon olan Galatasaray ile ilgili soruya cevap verdi.

GALATASARAY YORUMLARI
6
GALATASARAY SORUSU

Galatasaray üst üste 4. kez şampiyon oldu. Bileği bükülmüyor. Sizce neden? Galatasaray neyi iyi yapıyor? Türkiye'nin Bayern Münih'i olma yolunda gidiyor mu Galatasaray?

GALATASARAY SORUSU
5
"İZİN VERMEZLER"

LEVENT TÜZEMEN: "Galatasaray'ı Türkiye'nin Bayern Münih'i olma yolunda ilerlemesine izin vermezler. Fatih Terim ile Galatasaray 4 yıl üst üste şampiyon olmasına ve UEFA Kupası'nı kazanmasına rağmen o dönem medyadaki bazı yazarlar, 'Galatasaray'ın önü kesilmeli' şeklinde yazılar yazdılar."

\
4
"NEDEN BAŞARILI OLUYOR?"

LEVENT TÜZEMEN: "Galatasaray neden başarılı oluyor? Özellikle Dursun Özbek yönetiminde net gözlemledim, ayaklar yorganına göre uzatılıyor. Ödeme planları, kulüp ve sponsorluk gelirlerine göre yapılıyor. Örnek mi? Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden 60 milyon Euro para geldi. Tribün gelirleri 500 milyon TL'nin üzerine çıktı. Sponsorluk gelirlerini saymıyorum. Osimhen alınırken bir plan doğrultusunda transfer gerçekleşti. Özelikle Osimhen'li Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kaldı, ciddi gelirler elde edildi. Ayrıca mağazacılıkta satılan ürünlerin toplam rakamı 1 milyarı aştı. Başkan Dursun Özbek'in lafıdır: "Haziran 2025 ile Şubat 2026 dönemini 15 milyar TL hasılat ve 734 milyon TL ile karla kapatmış bulunuyoruz. Rakiplerimiz arasında kar açıklayan tek kulüp Galatasaray'dır." Başkanın açıklamalarına baktığımız zaman Galatasaray'ın ekonomik ve idari açıdan ne kadar doğru yönetildiğinin belgesini görüyoruz."

\
3
"DÜDÜK ETKİSİNİ UNUTMAYALIM"

GÜRCAN BİLGİÇ: "Son sezonu bir kenara koyarım, diğer üç tanesindeki 'düdük etkisini' unutmayalım derim. Çok büyük bütçeler ile takım kurdular ve zora düştüklerinde de kurtarıldılar. Galatasaraylılar da bunun farkındalar. Öyle olmasa Okan Buruk tartışmaya açılmazdı camiada. Sürdürülebilir bu performansta rakiplerinde aynı tempoda koşamamaları da etkili oldu elbette. Fenerbahçe dışında o bütçelere kimse çıkamıyor, dolayısı ile rekabetin içinde dengeler de değişiyor. Elbette yönetimin 'kriz çözme' hüneri, sorunları sessizce halletmeleri de takdir edilmeli."

\
2
"BUNU SÖYLEMEM ŞAŞIRTMASIN"

AHMET ÇAKAR: "Galatasaray maalesef Türkiye'nin Bayern Münih'i olma yolunda gidiyor. Maalesef demem sizi şaşırtmasın. Bir ülke futbolunda bir takımın uzun yıllar şampiyonluk yaşamış olması o ülke futbolu için iyi bir şey değil. Sosyolojik olarak da değil sportif olarak da değil. Gelelim bu başarının sebebine... Bunun pek tabii ki başkan, yönetim, teknik kadro ve oyunculara kadar uzanan aslan payı oranları var. Bana göre aslan payı yönetimindir. Çünkü Okan Buruk'u getiren, onunla devamlı sözleşme imzalayan kurum Galatasaray yönetimidir. Teknik kadronun istediği oyuncuları alan, bu konuda maddi imkanları zorlayan yine yönetimdir. İlk olarak aslan payı onlarındır. Pek tabii ki Okan Buruk'u da yabana atamayız. Galatasaray gibi bir takımı 4 yıl arka arkaya şampiyon yaptı. İlk 3 sene hariç 4. senesinde Avrupa'da da başarılı oldu. Fakat başarı sadece saha sonuçlarıyla olmuyor. Buruk'un maç sonu sığındığı bahaneler, kenarda yaptığı hareketler, yaşanan olaylara baktığımızda asla sağlıklı ve doğru davranmadı."

\
1
"BUNU DEMEK İÇİN ERKEN"
ÖMER ÜRÜNDÜL: "Galatasaray, 4. senede de şampiyonluğa ulaştı. Öncelikle Galatasaray iyi yönetiliyor. Transferler genelde doğru seçiliyor. Bütün bunlarla birlikte takım ligde istikrarlı bir grafiğe kavuştu. Kadrosu da güçlü. 'Türkiye'nin Bayern Münih'i olabilir' demek için henüz erken."
\