Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe derbisi öncesi galibiyet planını belirledi. Büyük maçlardaki performansı ile Türk futbol tarihine adını yazdıran Okan Buruk rakibini adeta futbolcularına ezberletti. İşte Buruk'un 5 maddelik maç planı:
Derbinin başında topa sahip olunacak ve kontrol elde tutulacak. Lemina, Sara, Torreiya üçlüsüyle tempoyu Galatasaray ayarlayacak. Sabırla hücum edilecek. Ataklar sonlandırılacak ve rakibe geçiş verilmeyecek.
Fenerbahçe'nin geriden topla çıkarken yaşadığı sorunların üzerine presle gidilecek. Bağlantı oyuncusu olan Fred'in top alması engellenecek. Rakibin bu şekilde sürekli uzun toplarla hücum etmesi sağlanacak.
Çok formda olan ve büyük bir fiziki üstünlüğü bulunan Osimhen doğru şekilde kullanılacak. Özellikle Nijeryalı yıldız ceza sahasında Amrabat'la eşleştiğinde yüksek toplar veya kenar ortaları ile buluşturulacak.
Fenerbahçe'nin yüksek top avantajını kullanmasına izin verilmeyecek. Özellikle kaleye yakın bölgede faul yapılmayacak.