Galatasaray'ın gündeminde yer alan Osimhen ve Lemina konularını Nefes Gazetesi yazarı Şansal Büyüka yorumladı.
"Galatasaray, Victor Osimhen’e çok iyi bir maaş teklif etti… Avrupa’da; Juventus’ta, Manchester United’da, Chelsea’de ve benzer kulüplerde bulamayacağı bir maaş… Yıllık 20 milyon Euro’yu aştığı söylenen bir maaş.
Osimhen böyle bir maaşı, Arap ülkeleri dışında hiçbir kulüpte kolay bulamaz. Şu ana kadar bulamadı zaten. Osimhen, Galatasaray’da gördüğü ilginin, tutkulu sevdanın yarısını bile gittiği taktirde formasını giydiği kulüpte asla yakalayamaz. Osimhen, Yenikapı’daki şampiyonluk kutlamasını, nereye giderse gitsin, dünyanın hiçbir yerinde asla yaşayamaz.
Eee, çok büyük para var, dünyanın hiçbir ülkesinde ve kulübünde bulamayacağın tutkulu bir sevgi, inanılmaz bir coşku var. Mutlusun, ayağını yerden kesen bir ilgi görüyorsun. O zaman daha ne bekliyorsun..."
"Osimhen'in sürekli zaman istemesinden şunu anlıyorum; iddialı bir Avrupa kulübünden teklif bekliyor, "Para mı, futbol ve tutku mu" diye Al Hilal’in 50 milyon Euro’ya varan teklifinin kararsızlığını yaşıyor, Galatasaray’ı kaçırmak istemiyor.
Osimhen, Al Hilal’in baş döndürücü maaş teklif dışında, gideceği hiçbir Avrupa kulübünde Galatasaray’daki para ve sınırsız sevgiyi, Türkiye’deki büyük ilgiyi bulamaz.
Karar ver Osimhen. İyisin, hoşsun, büyük futbolcusun ama Galatasaray’ı bu kadar oyalama, Galatasaray’ı bu kadar bekletme. Galatasaray’ın büyüklüğünü sakın unutma."