Arama Logo

Domenico Tedesco'dan Çağlar ve Semedo açıklaması!




Paylaş:

Google News
9
DOMENICO TEDESCO'NUN SÖZLERİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Dinamo Zagreb maçının ardından konuştu.

DOMENICO TEDESCO'NUN SÖZLERİ
8
"DAHA İYİ SAVUNMA YAPMALIYIZ"
"Bir reaksiyon göstermemiz gerekiyordu bu maçta. Tempo ve preste iyiydik. Bu anlamda reaksiyon gösterdik. Çok fazla top kazandık. Maça iyi başlamıştık aslında ama yemememiz gereken goller yedik. Daha iyi savunma yapmalıyız. Top bizdeyken yavaş oynadık. Baskı anlamında daha iyiydik."
\
7
"HALA EKSİKLERİMİZ VAR"
"Hala eksiklerimiz var. İkili mücadelelerde, temaslarda daha fazla kazanmalıyız. Bugün çok fazla kaybettik. Aynı zamanda daha iyi savunma yapmalıyız. Üçüncü gole bakacak olursak; o şutları engellememiz gerekiyor. Temel şeylerden biri bu."
\
6
ÇAĞLAR VE SEMEDO

"Çağlar ve Semedo'nun pozisyonları maç içerisinde çok farklıydı. Mağlubiyetin sebebi bu oyuncuların farklı yerlerde oynaması mıydı, yoksa takım içerisindeki başka eksikler miydi?" 

Domenico Tedesco: "Aslında bu oyuncular iyi performans gösterdiler. Asensio ve Semedo 6 numara pozisyonunda çok fazla top tutmamızı sağladılar, derin pasları attılar, ikili mücadele kazandılar. Çağlar çok ikili mücadele kazandı. Rakibin attığı iki diyagonal topta pozisyona uzaktı. 3'lü sistemde oynamakla aynıydı Çağlar için. Onun için problem olmadı. Oyuna ve yediğimiz gollere bakarsanız, kesinlikle onların o pozisyonlarda oynamasıyla ilgili bir alakası yok."

ÇAĞLAR VE SEMEDO
5
BASIN TOPLANTISI
"Öncelikle nereden geldiğimize bakmak gerekiyor. Son maçlarda hiç iyi değildik. Mağlup olmak canımızı yaksa da ben ve ekibim pek çok farklı açıya bakıyoruz. Sadece sonuca bakmıyoruz. Birçok konuda bir ileri adım attık. Bugün geçmiş maçlara göre topu daha fazla tuttuk, çok kontratak yemedik, daha az top kaybı yaptık, baskı şiddeti de iyiydik. Hem Marco hem Nelson çok iyi top tutmamızı sağladılar. Bugün problem farklıydı, golleri nasıl yediğimizdi. Daha iyi savunma yapmamız gerekiyor. 3. goldeki şutları engellemeliyiz. Bu benim için temel unsur. İkili mücadeleleri ve ikinci topları kazanma problemimiz devam ediyor. Takım elinden gelenin en iyisini yapıyor ama yeterli değil. Çok fazla ikili mücadele kaybediyoruz, ikinci topları kazanamıyoruz. Benim için sorun bu."
BASIN TOPLANTISI
4
"BUNU SÖYLEMEK İÇİN ÇOK ERKEN"

"Avrupa'daki hedefiniz nedir?" 

- Domenico Tedesco: "Bunu söylemek için çok erken. Önümüzde daha çok maç var. Bu ilk maç son değil, her şey ortada ama gelişmemiz gerekiyor."

\
3
TAKIMIN PROBLEMİ NEDİR?

"Takımın problemi nedir?"

- Domenico Tedesco: "Çok fazla ikili mücadeleleri kaybediyoruz. Gücümüz ve hızımız yeterli değil. Sizler de görüyorsunuz. Benim için bu durum zor. Adım adım gelişmeliyiz. Bugünkü maçta en azından bazı konularda ileri adım attık. Golleri yeme biçimimiz kabul edilebilir değil, çok zor. Ceza sahası içinde adam kaçırıyoruz, ortaları ve şutları engelleyemiyoruz. Bunlar zaten takımda olması gereken şeyler. Bunları konuşacak, çalışacak vaktimiz yok. Bunları zaten oyuncular yapmalı. Şutta arkamızı dönmemeliyiz. Bu temel bir şey!"

TAKIMIN PROBLEMİ NEDİR?
2
OYUN STRATEJİSİ İÇİN AÇIKLAMA

"Takım adım adım gelişecek diyorsunuz, Fenerbahçe gelişirken puan kaybederek hedeften uzaklaşırsa buna yorumu ne olur? Gol atma stratejisi neydi? En-Nesyri 0 kez topla buluştu, Cenk Tosun 2 kez. Seçtiği ve yer değiştirdiği oyuncuların hücuma katkısını engelledi mi? Rakibin ikinci golünde hiç kimse savunma yapmadı. Bizim stratejimiz neydi? Biz bugün gol atmak için hangi stratejiyle çıktık?"

- Domenico Tedesco: "Şunu yapmaya çalıştık, merkezde kalabalık olup kenarda Nene'yi birebir bırakmaya çalıştık. Golü de bulduk, gol dışında da pozisyonlar vardı. İkinci yarıda pozisyonlar yaratamadık. Kerem ve Sebastian'ın hatlar arasında topu almasını istedik. Dinamo, tek altı numarayla oynuyordu. Sağında ve solunda boşluklar oluyordu. Bu oyuncular ya orada ya kenarda topu alacaktı. Arkaya koşular istedik, bunu ilk yarıda yaptık. İkinci yarıda tempo düştü. İkinci golden sonra takımın özgüveni düştü. Yapmış olduğumuz her şey ondan sonra azaldı. Bu da iyi bir durum değildi. Biz de bu yüzden Cenk'i ikinci forvet olarak oyuna soktuk. Bir iki pozisyona girdik ama değerlendiremedik."

OYUN STRATEJİSİ İÇİN AÇIKLAMA
1
"KONSANTRASYONLA İLGİLİ SIKINTI YOK"

"Oyuncuların özgüveni ve konsantrasyonu düştü. Fenerbahçe'nin içinden geçtiği süreçleri düşünürsek bunu nasıl düzeltmeyi planlıyor?"

- Domenico Tedesco: "Bu dediğinize katılmıyorum. Takımın konsantrasyon problemi yok. Çok istediler, ellerinden geleni yaptılar ama olmadı. Bunlar değiştirilemez şeyler değil. Kendi aramızda konuşmak, video analizler yapmak gerekiyor. Antrenman yapacak vakit yok. Bu durumu böyle çözmeliyiz. Konsantrasyonla ilgili bugün sıkıntı yok. Bir önceki maçın ikinci yarısında vardı. Bugün oyuncular her şeylerini verdiler."

\