Milliyet Gazetesi'nden Serdar Sarıdağ'ın haberine göre; Kadro dışı olan Ljajic, Douglas, Lens ve Nsakala'nın sözleşmeleri sezon sonu bitecek. Bu isimlerin ayrılmaları ile bütçede 7-8 milyon euroluk bir rahatlama olacak. Vida, Larin, Atiba, Güven ve Gökhan'ın kontratları da tamamlanacak. Anlaşma sağlanan isimlerle yeni sözleşmeler yapılacak. Ayrılmak isteyenlerle de Aboubakar örneğinde olduğu gibi yollar ayrılacak.
Batshuayi, Pjanic ve Can’ın kiralık sözleşmeleri de sona erecek. Can’ın bonservisini Schalke’den almak isteyen siyah-beyazlıların, Batshuayi ile vedalaşması bekleniyor. Pjanic’in durumu da sezon sonu netlik kazanacak.
Beşiktaş Yönetimi ve profesyoneller yeni kadro planlaması doğrultusunda çok ince hesaplar yapıyor. Birçok oyuncunun takımdan ayrılmasıyla bütçede rahatlama oluşacak ancak gelecek sezonun limitinde Şampiyonlar Ligi gelirleri yer almayacak.
Harcama limitinin önemli ölçüde azalacağını hesaplayan siyah-beyazlılar mali disiplin içinde hareket edecek. Tüm transferler bu doğrultuda yapılacak. Sözleşmesi biten oyunculara da limitler ölçüsünde yeni teklifler iletilecek.
Beşiktaş Yönetimi sözleşmesi biten bazı oyuncuların yanı sıra cazip teklif gelmesi halinde yüksek yıllık ücret ödenen kontratlı isimlerle de yolları ayırmaya sıcak bakıyor. Bu oyuncuların başında da Alex Teixeira bulunuyor.
Siyah-beyazlıların yeni yapılanma doğrultusunda yıllık garanti ücreti yaklaşık 3 milyon euro olan 32 yaşındaki Brezilyalı yıldızı elden çıkarabileceği iddia edildi. Brezilya’dan ciddi talipleri olduğu iddia edilen Teixeira’nın iyi bir bonservis bedeli karşılığında satılabileceği ileri sürüldü. Yıldız oyuncunun takımda kalmak istemesi halinde ise bu düşüncenin rafa kaldırılacağı vurgulandı.
Sezon başında bonservis bedeli ödenmeden transfer edilen Alex Teixeira, Beşiktaş formasıyla çıktığı 24 resmi maçta 4 gol, 1 asiste imza attı.
Siyah-beyazlılar ara transfer döneminde Gedson Fernandes'e 4+1 yıllık resmi sözleşme imzalatmıştı. Beşiktaş, 1 Temmuz’da takıma katılacak olan 23 yaşındaki Portekizli yıldız için Benfica'ya 6 milyon euro (96 milyon lira) bonservis bedeli ödeyecek.
Gedson Fernandes gelecek sezonun transferi olduğu için Benfica’ya ödenecek bonservis ve oyuncuya verilecek yıllık ücret yeniden hesaplanacak takım harcama limitinden düşülecek. Siyah-beyazlılar gelecek sezon için düşünülen diğer transferleri kalan limitle gerçekleştirecek.