Fenerbahçe'de Domenico Tedesco dönemi resmen sona erdi. Süper Lig'de derbideki Galatasaray yenilgisinin ardından sarı-lacivertliler ayrılık kararını açıkladı. Sarı-Lacivertliler'in Tedesco kararı Avrupa basınında geniş yer buldu. İşte İtalyan-Alman çalıştırıcının ayrılığı sonrası Avrupa basınındaki o ifadeler...
BILD: "İstanbul derbisinde ağır bir yenilginin ardından Fenerbahçe, Tedesco'yu görevden aldı. Eski Bundesliga teknik direktörü, maç başına en az 2.0 puan ortalaması tutturmasına rağmen görevden alınan üst üste dördüncü Fenerbahçe teknik direktörü oldu. Daha önce efsanevi teknik direktörler Jose Mourinho (2.02), İsmail Kartal (2.4) ve Jorge Jesus (2.23) da aynı kaderi paylaşmıştı."
FOOT MERCATO: "Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray'a karşı aldığı ağır yenilginin (3-0) ertesi günü Domenico Tedesco'yu kovdu. Bu utanç verici yenilgi, sarı-lacivertli takımı neredeyse boş bir sezona mahkum etti."
SPORT1: "Fenerbahçe, en büyük rakibi Galatasaray'a karşı aldığı yenilginin üzerinden sadece bir gün geçtikten sonra teknik direktör Domenico Tedesco ile yollarını ayırdı. 3-0'lık küçük düşüren mağlubiyet, Tedesco'nun işine mal oldu."
MUNDO DEPORTIVO: "Mourinho'nun Türkiye'deki halefi Tedesco, göreve gelişinden yedi ay sonra, Galatasaray karşısında alınan ağır yenilgiyle şampiyonluk umutlarının sona ermesinin ardından artık Fenerbahçe teknik direktörü değil.
Sezon başından beri Galatasaray'ın ensesinde olan ve 2014'ten beri (tarihinin en uzun şampiyonluk hasreti) Süper Lig şampiyonluğu için mücadele eden Fenerbahçe, son haftalarda üç kez üst üste Türkiye şampiyonu olan rakibiyle arasındaki farkı azaltmak için birçok fırsatı kaçırdı. Kış transfer döneminde Fransız oyuncular N'Golo Kante ve Matteo Guendouzi'yi kadrosuna katarak güçlenmesine rağmen, artık pes etmek üzere."
L'EQUIPE: "Galatasaray'a karşı alınan çok ağır 3-0'lık mağlubiyet, Domenico Tedesco için sonun başlangıcı oldu. Tedesco, yenilginin ertesi günü Fenerbahçe teknik direktörlüğü görevini kaybetti. Fenerbahçe ise şampiyon olamayacak ve ligi 2. veya 3. sırada bitirecek."
DER WESTEN: "Eski Schalke teknik direktörü Domenico Tedesco yeniden işsiz kaldı. Acı bir derbi yenilgisi, görevden alınmasına neden oldu. Tedesco, yenilginin hemen ardından 'Her zaman bir suçlu aranır. Suçlu benim.' diyerek sorumluluğu üstlenmişti. Ancak bu jest, durumun değişmesine yol açmadı ve sadece bir gün sonra kovuldu."
KICKER: “Derbi mağlubiyetinin ardından Fenerbahçe, Tedesco ile yollarını ayırdı. 2025'in ağustosunun sonunda Fenerbahçe, teknik direktör Jose Mourinho ile yollarını ayırdı. Yerine Tedesco getirildi ve takımın ligde tekrar birinci sıraya çıkması hedeflendi. Fenerbahçe o sezon sadece iki maç kaybetmiş olsa da, on beraberlik lig lideri Galatasaray ile rekabet etmek için çok fazlaydı. Şimdi, İstanbul'da neredeyse sekiz ay geçirdikten sonra, bir kez daha kulüpsüz durumda.”
SPORTSCHAU: “Fenerbahçe Domenico Tedesco'yu kovdu. Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı İstanbul derbisinde aldığı ağır yenilginin ardından teknik direktörü Domenico Tedesco'yu görevden aldı. Son dört sezonda Süper Lig'de ikinci sırada yer alan Fenerbahçe, pazar günü Galatasaray'a karşı oynadığı derbide 3-0 mağlup olduktan sonra, şampiyonluk şansı sadece matematiksel olarak kaldı. Ligde bitime üç maç kala, kulüp rekor şampiyon Galatasaray'ın yedi puan gerisinde bulunuyor.”
SPORT: “Derbi mağlubiyetinin ardından Fenerbahçe, Tedesco'yu kovdu! Türkiye Süper Ligi'nde ikinci sırada yer alan Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı aldığı ağır yenilginin ardından teknik direktörü Domenico Tedesco'yu görevden aldı.”
T-ONLINE: “Fenerbahçe, teknik direktör Domenico Tedesco ile yollarını ayırdı. Alman teknik direktörün görevden alınması, Galatasaray'a karşı alınan derbi mağlubiyetinin ardından gerçekleşti. Türkiye liginde bitime üç maç kala Fenerbahçe, Galatasaray'ın yedi puan gerisinde kaldı ve şampiyonluk şansı son derece azaldı. Muhtemelen bu, teknik direktörün görevden alınmasının en önemli nedeniydi.”