Galatasaray'da bu sezon alınan kötü sonuçlar ve ligde yaşanan başarısızlık sonucunda teknik direktör Fatih Terim köklü değişikliğe hazırlanıyor! Sarı-kırmızılı takımda Falcao, Mariano, Lemina, Saracchi ve Andone gibi oyuncuların ayrılmasıyla oluşacak maaş bütçesi genç ve yetenekli isimlerle tecrübeli lider vasıflı oyunculara kullanılacak.
Ankaragücü yenilgisinin ardından “Belki de Rabbim yeniden onarmak için mesaj veriyordur” diyen Fatih Terim, yeni sezonun planlamasına hız verdi. Özellikle bu sezon düşük performans gösteren ve çok maç kaçıran futbolcularla devam etmek istemeyen kurt çalıştırıcı, yollanacak ve kiralık sözleşmeleri yenilenmeyecek oyuncuların maaş bütçesiyle genç ve yetenekli oyuncuların bulunduğu bir kadro oluşturacak. (SÖZCÜ)
Falcao, Mariano, Lemina, Saracchi ve Andone'nin gönderilmesiyle en az 13 milyon Euro'luk bütçe açılacak. Bu bütçe boşluğuna transferler yapılacak. Sağ bek Omar Elabdellaoui ile kesin olarak anlaşmaya varan Galatasaray'ın yerli transfer hamleleri ise şöyle;
Sarı-kırmızılılar, Akhisarspor'dan Ali Kaan Güneren ile prensip anlaşmasına vardı. Teknik direktör Fatih Terim'in isteği üzerine harekete geçen yönetim, Ege ekibinin 10 numarasıyla söz kesti. Galatasaray'ın 20 yaşındaki Ali Kaan ile Akhisarspor'un play-off maçlarının ardından resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.
Sivasspor
Sol Kanat
26 maç / 8 gol - 5 asist
Kulüpsüz
Ofansif Orta Saha
9 maç
Rizespor
Sağ Kanat
22 maç / 3 gol - 2 asist
24 Erzincanspor
Sol Kanat
28 maç / 17 gol - 1 asist
Aston Villa
Sol Kanat
31 maç / 5 gol - 2 asist
Başakşehir
Kaleci
Ligde oynamadı