Murat Özbostan Sabah'ta, Attila Gökçe ise Milliyet'te A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
MURAT ÖZBOSTAN: "Sergen Yalçın'ın A Milli Takım'ın başına geçmesi, hiç şüphesiz sürpriz bir gelişme. Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olan Sergen Yalçın, futbolculuk kariyeriyle zaten bir efsane. Onun oyunculuğu konusunda kimsenin şüphesi yok. Teknik direktörlük kariyerinde ise inişler ve çıkışlar yaşadı. Ancak Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyarak önemli bir başarıya imza attı."
MURAT ÖZBOSTAN: "Yeri geldi yorumcu oldu. Şimdi önünde kariyerinin en önemli fırsatlarından biri var: A Milli Takım. Bu görev, Yalçın açısından herkese nasip olmayacak kadar büyük bir imkan."
MURAT ÖZBOSTAN: "Milli Takım'ın başında olmak, yalnızca bir teknik direktörlük görevi değil; aynı zamanda milyonların beklentisini, umudunu ve heyecanını omuzlarında taşımak demek. Ben Yalçın'ın bu fırsatı iyi değerlendireceğini düşünüyorum."
MURAT ÖZBOSTAN: "Elbette önünde kolay bir süreç yok. Uluslar Ligi ve Avrupa Şampiyonası elemeleri gibi önemli sınavlar var. Bu süreçte doğru oyuncu tercihleri, iyi bir oyun planı ve güçlü bir takım ruhu belirleyici olacak. Ancak bütün bunların yanında çok önemli bir konu daha var: Teknik ekip."
MURAT ÖZBOSTAN: "Sergen Yalçın'ın sağlam, tecrübeli ve birbirini tamamlayan bir teknik kadro kurması gerekiyor. Milli Takım tecrübesi olan, büyük turnuvaların atmosferini bilen ve futbolcularla doğru iletişim kurabilecek isimlerle ekibini güçlendirmeli. Çünkü Milli Takım yönetmek, kulüp takımı yönetmekten farklıdır. Burada zaman kısıtlıdır, hata payı azdır ve beklenti büyüktür. Dolayısıyla doğru bir teknik yapılanma, başarı yolunda önemli bir avantaj sağlayacaktır."
ATTİLA GÖKÇE: "TFF, Montella’dan boşalan A Milli Takım teknik direktörlüğüne Sergen Yalçın’ı getirdi. Bu karar, yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Milli takımda daha önceden görev yapmış hocaların adları anılırken hesapta olmayan, sürpriz sayılan bir seçim yapıldı. Elbette yönetimin takdiridir. Sergen hocaya da saygı duyarız."
ATTİLA GÖKÇE: "Anlaşmanın dört yıllık süreyi kapsaması bence tartışmalı... Haziranda yapılacak TFF Genel Kurulu’na kadar geçici bir atama zaman kaybı olurdu ama dört yıl da uzun bir süre. Doğrusu, Uluslar Ligi’ni bitirip Avrupa Şampiyonası elemelerini ve finallerini bekleyerek iki yıllık bir sözleşme yapmaktı. Yine de bu karar işi dalgalanmaya bırakmadan, ortaya konan bir tercihtir."
ATTİLA GÖKÇE: "Sergen Yalçın futbolu iyi bilen, radikal görüşleri ve uygulamaları olan usta bir hoca... 2020-21 sezonunda Beşiktaş’a baştan söz vererek şampiyonluk ve Türkiye Kupası’nı kazandırması önemlidir. Kadroda yine baştan yaptığı tercihlerden kesinlikle geri adım atmamıştır. Yalçın’ın uluslararası alanda unutulmaması gereken bir Beşiktaş performansı da var: Şampiyonlar Ligi’nde gruptaki 6 maçı da kaybederek sıfır puanla dönmesi, bir kenara not edilmeli."
ATTİLA GÖKÇE: "Sergen hoca yine radikal tavırlarına paralel olarak beklenmedik işler yapabilir. Bazı futbolcularla yol ayrımına gelmek gibi... Milli takımın kadrosundaki yıldız oyuncuları zaman zaman kenarda oturtup yeni adamlarla denemeler yapması gibi. Kadroya hesapta olmayan oyuncuları çağırarak sarsıntı yaratabilir. Bütün bunlar zihnindeki futbol anlayışını ortaya koyacak unsurlardır."
ATTİLA GÖKÇE: "Asıl önemi olan bir konu da, teknik kurulunda acele etmeden, ezberlenmiş adamlardan uzak durarak performans geliştirecek gerçek uzmanları göreve çağırmasıdır. Kendisiyle tartışacak, eleştiriler yapacak, alternatifler sunacak yardımcılara da ihtiyacı var. Bu konuda yabancı uzmanlar dahi aday olabilirler."
ATTİLA GÖKÇE: "Sergen hocamız, A Ligi’nde sonunculuğumuzu önleyemeyebilir. Asıl sınanacağı organizasyon Avrupa Şampiyonası’dır. Teraziyi oraya koymalıyız. Sergen hocamıza gönül enginliğiyle başarılar diliyorum."