Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Bruno Fernandes'i gündemine aldı. Sarı kırmızılı ekibin, Portekizli futbolcu için Dünya Kupası'nın ardından girişim başlatması bekleniyor.
Galatasaray, yaz transfer döneminde 10 numara pozisyonuna takviye yapmak istiyor. Yönetimin bu kapsamda Bruno Fernandes'i gündemine aldığı öğrenildi.
Portekiz ile Dünya Kupası'nda mücadele eden tecrübeli oyuncu, turnuva bitene kadar transfer konusunu düşünmeyeceğini yabancı basına dile getirmişti. Galatasaray yönetiminin de, Portekiz'in kupa macerasının son ermesini bekleyeceği belirtildi.
Transferde aşılması gereken en büyük engel ise 31 yaşındaki oyuncunun Manchester United'dan ayrılmak istememesi. Fernandes, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan İngiliz ekibinde kaptan olarak yola devam etmek istiyor.
Tecrübeli futbolcu, bu yüzden Suudi ekiplerinden gelen astronomik teklifleri devre arasında olduğu gibi bu yaz döneminde de reddetti.
Sözleşmesi 2028'de bitecek olan 31 yaşındaki futbolcuyu İngiliz ekibi de göndermek istemiyor.
Tüm bu şartlara rağmen Galatasaray'ın transferden sorumlu yöneticilerinin, hem United ile hem de Bruno Fernandes ile görüşmeyi planladığı öğrenildi.
Sarı kırmızılı ekibin, bu kapsamda Portekizli oyuncuya yıllık 10 milyon euro ücret teklif edeceği belirtiliyor. Bonservis bedelinin de 30-35 milyon euro bandında olması öngörülüyor.
Manchester United'da geride kalan sezonda 37 maçta süre bulan 31 yaşındaki Bruno Fernandes, 9 gol attı ve 22 asist yaptı. [TRT Spor]