Arama Logo

Spor yazarlarından Beşiktaş değerlendirmesi




Paylaş:

Google News
6
YAZARLARIN YORUMLARI

Sabah spor yazarları, Gençlerbirliği'ne kaybeden Beşiktaş'ı değerlendirdi.

YAZARLARIN YORUMLARI
5
"GELECEĞİ NASIL GÖRÜYORSUNUZ?"

"Beşiktaş, Sergen Yalçın ile de istediği havayı bulamadı. Şok bir yenilgi daha yaşadı. Siyah-beyazlılarda geleceği nasıl görüyorsunuz?"

\
4
"ELEŞTİRECEĞİM TEK NOKTA"

GÜRCAN BİLGİÇ: "Herkesten farklı düşünüyorum. Mağlubiyet Sergen hocaya fatura edildi. Böyle bir rakip karşısında Beşiktaş gibi bir kadronun giren-çıkanı tartışılmamalı. Elbette rakibin direnecek, sahadakiler de imzaladıkları bol sıfırlı sözleşmelerin hakkını verecek. Üstelik öne de geçtiler. Yönetim orta sahadaki merkez ikiliyi (Orkun-Ndidi) boşuna kaptan yapmadı. Bu iki oyuncunun mücadele gücüne diğerlerinin yanıt vermesi lazım. Sergen hocayı eleştireceğim tek nokta, hala şikayet etmesi. Takımı, oyuncuları ve süreci bilerek geldi. Görevi şikayet ettiği oyunculardan performans almak."

\
3
"FUTBOLDA İZAHI YOK"

İSKENDER GÜNEN: "Beşiktaş da aynı Fenerbahçe gibi transfer sirkülasyonu fazla olan bir takım. Ama özellikle savunma oyuncuları konusunda bir türlü gerekli yeterlilikte oyuncu transferleri yok. Kendisinden beklentilerin büyük olduğu Orkun istenen düzeyde değil. Geçen sezondan beri sol ve sağ kenarda sorunlar giderilmedi. Gençlerbirliği maçında ise koşullar ne kadar olumsuz da olsa Beşiktaş gibi takımın oyunun son dakikalarında iki golü kalesinde görmesinin ise futbolda izahı yok."

\
2
"BEŞİKTAŞ'I BU NOKTAYA GETİRDİ"

ALİ GÜLTİKEN: "Beşiktaş'ta birkaç yıldır gelen teknik adamlar ve yönetimler sürekli bir mazeret paketinin üzerinde oturuyor ve kimse sorumluluk almadan geleceği işaret ediyor. Futbolun bugününü doğru yönetemezseniz geleceğini inşa edemezsiniz. Sürekli 'Transfer gelecek her şey düzelecek' cümleleriyle devam etmek Beşiktaş'ı bu noktaya getirdi. Birilerinin bu sorumluluğu alması gerekiyor. "Ben burada yoktum, bunlar olmuş' bakış açısıyla devam etmek görevde olan herkesi tartışılır hale getiriyor. O yüzden birinci konu, olandan en iyisini alabilmek olmalı."

\
1
"ÇARESİZLİK OLARAK GÖRÜYORUM"

LEVENT TÜZEMEN: "Sergen hoca, Beşiktaş'ı yönetmeye zihinsel olarak tam hazır değil. Maç sonu defalarca ve ısrarla söylediği, "Yolumuz uzun ve zor" sözünü çaresizlik olarak görüyorum. Sergen hocanın da ana sorunu, hâlâ istikrarlı bir kadroyu yakalayamamak. Ayrıca Beşiktaş'taki kaptanlığın el değiştirmesi bence takım içi dengelere de olumsuz yansıdı. Rafa Silva'nın Beşiktaş ile ilgili resimleri silmesi bence Portekizli yıldızın 'Ben de kaptan olmalıydım' anlayışı içinde olduğunu gösteriyor. Sergen hoca, eğer Beşiktaş'ın yolu uzun ve zorsa, tünelin ucunda ışığı göremiyorsa gerekeni yapmalı, istifayı bile düşünmelidir. Çünkü bu anlayış ve çaresizlikle Sergen hoca Beşiktaş'a çok faydalı olamaz."

\