beIN Sports yorumcusu Metin Tekin, Galatasaray'ın evinde Medipol Başakşehir'e 1-0 yenilmesini maç sonu programında değerlendirdi.
Atan kazanır gibi bir maçtı. Kalitesi daha yüksek bir maç vaadi vardı ama öyle olmadı. Galatasaray'ın eksikleri vardı ama ne olursa olsun oyun anlamında bu sezon çok yetersiz bir Galatasaray izliyoruz. İnanç kalmamış gibi.
Galatasaray'ın bu sezonki en kötü maçıydı. Belki bir tane gol pozisyonu vardı. Bu kadar kısır iç saha maçını hatırlamıyorum.
Başakşehir, çok net 3 tane ön libero ile maça çıktı. İrfan'ın merkeze gelmesi ve Gulbrandsen'in girmesi oyunu değiştirdi.
Galatasaray'daki geçen sezonki kadrosundan fark, atletik özellikli oyuncular çıkarıldı. Onyekuru, Ndiaye ve Fernando takımdan çıkınca atletizm özelliği takımdan çıkarıldı. Bunu görmek kolay değil ama bu tablo bunu ortaya çıkardı. Koşucu kimse alınmadı.
İyi futbolcular alındı Nzonzi, Lemina, Seri gibi ama oyuncu planmasına, oyuncu kimyasına uymadı. Atletik, koşucu oyuncular yok. Galatasaray kaleye gidememesine, etkili olamamasına, rakip kaleye gidememesine neden oldu.
Galatasaray'da bir şeyler düzelmek zorunda. Genel anlamda düzelmesi gereken şeyler var. Trabzon deplasmanı, ligin akışı için önemli. Babel önemli bir eksiklik oldu.
Galatasaray'ın oyunu koşu ve mücadeleye döndü bu kadroyla. Bu oyunda da öne çıkan Ömer Bayram oldu.