Ehliyet sınavı 2017 ne zaman yapılacak sorusu yanıtı buldu. Trafiğe çıkmak isteyen milyonlarca kişi sınav tarihi ve
ehliyet sınav giriş belgesini almak için bilgi almak istiyor. Bu haberde sınavla ilgili tüm detayları bulabilirsiniz.
EHLİYET SINAVI 2017 NE ZAMAN? Türkiye'de ehliyet sınavı tarihi ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yayınladığı 2017 Yılı Sınav Uygulama Takvimi'ne göre ehliyet sınavı 11 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek.
EHLİYET SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR? | Peki ehliyet sınavına girebilmek için sınav belgesi nasıl alınacak? Sürücü adaylarının en çok merak ettiği konulardan biri de ehliyet sınav giriş belgelerinin nasıl ve nereden alınacağı. Adayların sınava gireceği yerler; sınav merkezi, bina ve salon bilgileri sınavdan bir hafta önce kayıtlı oldukları kurs müdürlüklerinin internet adresinden yayınlanacaktır. Adaylar bu adresten T.C. kimlik numaralarını veya ad ve soyadı girerek ehliyet sınava giriş yerlerini öğrenebiliyorlar. Ayrıca, adaylar kayıtlı oldukları kurs müdürlüklerinden de sınav yerlerini öğrenebileceklerdir. Kurs müdürlüklerince adaylara sınav giriş yeri bildirim belgeleri düzenlenecek ve adaylara sınavdan önce dağıtılacaktır.
EHLİYET SINAVINDA ÇIKMIŞ SORULAR VE CEVAPLARI BURADA OLACAK, TIKLAYIN... SINAVDA ÇIKAN SORU SAYISI İlk Yardım 12
Trafik ve Çevre 23
Araç Tekniği 9
Trafik Adabı 6
GÜNÜMÜZDE EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR - B ve G ehliyet sınıfları için 18 yaşını bitirmiş olmak.
- A1, A2, F ve H ehliyet sınıfları için 17 yaşını bitirmiş olmak.
- A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H ehliyet sınıfları için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.
- C, D ve E ehliyet sınıfları için 22 yalını doldurmuş olmak.
- Sabıka kaydının olmadığına dair dilekçeyi kurs müdürlüğüne teslim etmek.
- Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
- 'Sürücü olur' sağlık raporunu almış olmak.
- Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğrafı Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
ÜLKEMİZDE STAJYER EHLİYET NEDİR? Ehliyet sonuçlarında kazanan adaylar, 2 yıl olmak üzere stajyer ehliyet belgesine sahiptir. Bu süre zarfında; 5 kez kırmızı ışık ihlali olursa, 5 kez hız limiti aşılırsa, 2 yıl süre zarfında toplam ceza 75 puan olursa, ölümcül veya yaralanma kazasına suçlu görünürse, stajyer ehliyet belgesi geri alınacak ve normal ehliyet belgesi verilmeyecek. 2 yıl sonra trafik kurallarına uyan ve yapılmaması gerekenlere dikkat eden stajyerehliyet belgesine sahip olan sürücü, 1 yıl içerisinde normal ehliyet belgesini alabilir.
TÜRKİYE'DE 2017'NİN VERGİ VE HARÇLARI Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarına göre; yeni yılda çeşitli vergi, harç ve cezaları Bakanlar Kurulu bir değişikliğe gitmezse yüzde 3,83 artacak.
2017 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı, TÜİK tarafından açıklanana Ekim ayına ilişkin enflasyon verileriyle netleşti. Ekim'de yüzde 3.83 artan 12 aylık ortalama Yİ-ÜFE verisine göre; yeni yılda çeşitli vergi, harç ve cezaların, Bakanlar Kurulu bir değişikliğe gitmezse yüzde 3,83 olan yeniden değerleme oranında artırılması bekleniyor. Bakanlar Kurulu, 2017 yılı için geçerli olacak yeniden değerleme oranını, TÜİK'in bu verisini esas alarak aralık ayı içinde açıklayacak. Bakanlar Kurulu'nun bu oranı yüzde 50 arttırma ve yüzde 50 azaltma yetkisi bulunuyor.
Bakanlar Kurulu bir değişikliğe gitmezse 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1300 santimetreküpe kadar olan otomobillerin 623 lira olan motorlu taşıtlar vergisi 646,8 lira, 1301-1600 cm3 arası otomobiller için bin 35 lira, 1601-1800 cm3 arası otomobiller için bin 827 lira olacak. 6 aylık pasaport harcı 115,9 liraya,1 yıllık pasaport harcı 169,5 liraya, 10 yıllık pasaport harcı 645 liraya yükselecek. B sınıfı için ehliyet harcı 418,3 liraya çıkacak. Cep telefonlarından alınan Özel iletişim vergisi 47,7 lira olacak. Yeni rakamlarla kırmızı ışıkta geçmenin cezası da 209 liraya yükselecek.
Ehliyet sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? Hayır. Ehliyet sınavında yanlış cevapladığınız sorular net sayınızı etkilememektedir.
Ehliyet sınavını geçebilmek için kaç puan almalıyım?
Ehliyet sınavını başarıyla geçebilmeniz için her testten en az 70 puan almalısınız.
Ehliyet direksiyon sınavına kaç kez girme hakkı var?
Ehliyet sınavı direksiyon bölümüne her bir sürücü adayının 4 kez girme hakkı bulunmaktadır.
EHLİYET SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Ehliyet Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap k,ğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.
Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.
Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.
Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye d,hil edilir.
Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden hesaplanır.
Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme değerlendirme tekniğine göre incelenir.
Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap k,ğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.