Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı.
Siyah-beyazlıların teknik direktörü Vincenzo Italiano, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.
"Beşiktaş'ın bugün yanlış yaptığı bir şey var mıydı?"
- Vincenzo Italiano: "Bu takım daha ne yapabilir, onu çok bilemiyorum, daha 4. haftadayız. Lig çok çok uzun. Yakın zamanda Avrupa maçları da başlayacak. Maçlar çok sıkışık tarihlerde oynanacak. Herkesin hazır olması, işin içine dahil olması lazım. O zaman gerçek Beşiktaş'ı göreceğiz.
Bir maçı yüzde yüz domine edemezsiniz, özellikle Fenerbahçe gibi kaliteli bir rakibe karşı. Bugün karakter gösterdik. Antremanda yaptıklarımızı sahada gösteriyoruz. Bu beni mutlu ediyor. Bu takımın önünde büyük bir potansiyel var."
"Maçtan önce tek forvet ve bir on numarayla oynayacaklarını düşünüyorduk az çok, öyle de oldu. Savunmada da biz arka tarafta sayısal eşitlik kurmaya çalıştık. Oyunun devamında öyle oldu. Rıdvan bugün gol attı. Bir bekin gol atması takımın gelişimini gösteriyor. Trossard da gayet iyi bir pas verdi ona. Topları kazanmaya çalıştık hızlı şekilde, bunu başardık. Vedat Muriqi'ye de şans vermemeye çalıştık, böyle de oldu. Önemli olan kontratak kullanmamak lazım, gömülü savunma olur, ben bunu istemiyorum. Rakip kalenizden ne kadar uzak kalırsa o kadar iyidir."
"Burada oynama imkanı çok büyük bir onur. Gerçekten ben ve ekibim adına büyük bir onurdu. Buradaki insanları gördüm, aşkla yaşıyorlar, tutkulular. Bu benim ve ekibim için ayrıcalıktı. Çok ateşli bir ortamdı, çok büyük bir maçtı. Sıcak bir ortam vardı ve zor bir deplasmandı. En önemlisi galibiyetle ayrılmaktı. Bu güzel bir his. Herkesten müthiş bir performans gördük. Kulübe ve camiaya bu galibiyet armağan olsun. Başkanımız, sportif direktörümüz bu derbinin ne kadar önemli olduğunu söylüyordu. Başardık. Bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza ve Beşiktaş camiasına armağan olsun."
"Bugün çok güzel bir maç oynadık. Ben maç hakkında konuşmak istiyorum. Hakem hakkında konuşmak istemiyorum. Bugün aslında hakem işini yaptı. Sadece Skriniar - Vlahovic olayı oldu. Onun dışında sakin ve sıkıntısız maç oldu. Umarım da hep böyle devam eder, sıkıntısız maçlar yaşarız. Bundan sonra herkes iyi niyetli olur herkes, bu iyi niyet çok önemli. Güzel ve sportif bir gece oldu. Çok mutluyuz. Harika bir gece geçirdik."