Süper Lig'e bu sezon transfer olan ve henüz 'çaylak' haftalarında damga vuran, performanslarıyla alkış toplayan yıldızlara mercek tutuyoruz.
Girit, Sheriff, Jagodina, Toulouse, Atalanta, Kızılyıldız, Al Ittihad, FC Seoul, Maccabi Tel-Aviv derken Vavacars Fatih Karagümrük'e transfer olan 29 yaşındaki Sırp forvet, 12 maçta 6 gol ve 1 asistle oynadı. Süper Lig'in en golcü santrforlarından biri olan Pesic, takımının başarısında da önemli rol oynadı.
34 yaşındaki Slovak yıldızın etkisi rakamlardan çok daha öte. Trabzonspor'a tecrübe, sakinlik ve özgüven katan Hamsik, oynadığı 11 maçta 1 gol ve 4 asist rakamlarını yakaladı. Ancak pasları, saha içerisinde takım arkadaşlarına uyarılarıyla Trabzonspor'un liderliğindeki etkisi çok büyük.
Galatasaray'ın sezon başında Kopenhag'dan 7 milyon euro'ya transfer olan sağ stoper Nelsson, 11'i lig olmak üzere 15 resmi maçta forma giydi. 23 yaşındaki Danimarkalı oyuncu, gösterdiği performansla hem teknik direktörü Terim'in hem otoritelerin hem de taraftarların alkışını aldı.
Beşiktaş'ın Chelsea'den kiralanan 28 yaşındaki Belçikalı milli forvet Michy Batshuayi, üst düzey bir santrfor oyununu da bize gösterdi. Ligde 9 maçta 4 gol 1 asist ile oynayan Batshuayi, pozisyon alma, hücum pres gibi alanlarda da 'elit santrfor' nasıl olunurun yanıtını verdi.
BJ Guoan'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Kim Min-Jae, fiziksel bir anomali! 1.90 boyunda olmasına rağmen çok hızlı olan ve vücudunu çok iyi kullanan Koreli stoper, kendisi için ödenen 3 milyon euro'dan daha iyisi olduğunu ortaya koydu. Kore'de de büyük bir hayran kitlesi olan Min-Jae, Fenerbahçe'nin en güvenilir oyuncularından biri...
Trabzonspor'un Parma'dan 5.12 milyon euro bonservisle transfer ettiği 28 yaşındaki Danimarkalı 'kule' golcü, Süper Lig'de oynadığı 11 maçta 4 gol ve 1 asist yaptı. Giderek performansını artıran Cornelius, Beşiktaş derbisinde de galibiyet golünü attı.
Sivasspor'un Atromitos'tan bonservissiz olarak transfer ettiği Dimitrios Goutas, Süper Lig'in en iyi stoper performanslarından birini ortaya koydu. Savunmadaki iyi performansını attığı 4 kafa golüyle süsledi.
Yıllarca Türkiye için adı geçtikten sonra Medipol Başakşehir'e 1.5 milyon euro bonservisle transfer olan Okaka, Süper Lig performansıyla alkış aldı. 9 maçta 7 gol atan Okaka, özellikle ceza sahası içinde ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdi.
31 yaşındaki İsviçreli forvet, EURO 2020'de de milli takımının formasını giydi. Dinamo Zagreb'ten 700 bin euro bonservisle Yukatel Kayserispor'a transfer olan Gavranovic, 5 Süper Lig maçında 3 gol atıp 2 asist yaptı ve etkisini gösterdi. Kayserispor'u da tablonun üst tarafına taşıyan en önemli isimlerden biri oldu.
Uzun yıllar Türk büyükleriyle anılan Mario Balotelli, Süper Lig'in yeni ekibi Adana Demirspor ile etkili bir performans sergiledi. 12 maçta 5 gol ve 2 asistle oynayan Balotelli, takımının attığı 17 golün 7'sine etki etmeyi başardı.
Middlesbrough'nun 2017 yazında 17 milyon euro'ya transfer ettiği Assambalonga, bu yaz bedelsiz olarak Adana Demirspor'a transfer oldu. Hızı ve dar alandaki patlayıcılığıyla dikkat çeken Kongolu golcü, 4 gol ve 2 asistle oynadı.
Altay'ın Norveç ekibi Brann'dan aldığı 26 yaşındaki Fildişili Bamba, bugüne kadar keşfedilmemiş bir mücevher olduğunu da gösterdi. Süper Lig'de oynadığı 12 maçta 6 gol ve 1 asist ortalaması yakalayan Bamba, takımını küme düşme potasından çok uzağa taşıdı.