Mukavelede 4 milyon dolarlık satın alma opsiyonu bulunuyor ve bu rakam, sezon sonuna kadar ödenmek zorunda. Opsiyonun kullanıp kullanılmayacağıyla ilgili soru, uzun süre yanıt bulamamıştı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, buradaki belirsizliği bitirmiş ve "Mustafa Muhammed'in opsiyonunu kullanacağız." açıklamasında bulunmuştu. Ancak kadro tercihleri sonrasında işler değişmiş gibi gözüküyor.
Mısır basınındaki haberlere göre, son dönemde sürekli yedek kalan Mustafa Muhammed, yoluna Galatasaray'da devam etmeye artık sıcak bakmıyor.
Bu sebeple Sarı-Kırmızılı ekibin, Zamalek'ten önce Mustafa Muhammed'i ikna etmesi gerekecek. Aksi halde yollar sezon sonunda ayrılacak. Sonrasında Zamalek'e dönecek futbolcunun da başka bir kulübe satılması bekleniyor. Bu ekibin ise yine Fransa Ligi'nden bir takım olacağı konuşuluyor. Ancak sezonun geri kalanında Muhammed yeniden forma şansı bulursa, oyuncunun düşüncesi değişebilir.