Galatasaray’a Alanyaspor galibiyeti ilaç gibi geldi. Sarı-kırmızılılarda alınan 3 puan kadar, sergilenen görüntüler, ligde kritik 10 hafta öncesi şampiyonluğa olan inancı arttırdı.
İtalya’da gol sevinci yaşamayan ve performanstan dolayı takım arkadaşlarını eleştiren Victor Osimhen’in aidiyet duygusu Alanya karşılaşmasında bir kez daha görüldü.
Maçın ardından “Galatasaray’da mutluyum” diyerek aile vurgusu yapması, Nijeryalı oyuncuyu daha da sevdirdi. Üstelik Osimhen, maç içerisinde de İlkay Gündoğan’a gösterdiği saygı, sarı-kırmızılıların gönlünü fethetti. Osimhen, sonradan oyuna giren İlkay’ın kendisine getirdiği kaptanlık pazubandını kendi elleriyle takmış, burada “Liderimiz sensin” mesajı vermişti.
Hakkında transfer haberleri de çıkan Osimhen konusunda akıllara gelen şüpheler Nijeryalı yıldızın aidiyeti ve açıklamalarıyla rafa kalktı.
Galatasaray’ın geride kalan 3 sezondaki en kilit oyuncularının başında gelen Torreira’nın yorucu Juventus maçından sonra bile Alanyaspor karşısındak gösterdiği performans ve enerjisi dikkat çekti.
Gol de atan Uruguaylı oyuncunun tribünlere koşarak sergilediği sevinç, “şampiyonluk modunu açtı” şeklinde yorumlandı. Torreira’nın sezonun en önemli döneminde form durumunu yukarı çıkarması herkesi sevindirdi. [Milliyet]