Sabah gazetesi yazarları, "Galatasaray iki kanat oyuncusu aldı, sular duruldu. Başka transfer yapmalı mı? Duyumlarınız var mı? M.City maçında Galatasaray'a ne kadar şans veriyorsunuz?" sorusuna yanıt aradı.
LEVENT TÜZEMEN: G.Saray'da iki oyuncu alındı diye sular durulmaz. Ayrıca durulması gereken de bir su yok. Takıma bir orta saha, bir de 10 numara alınmalı. Ayrıca fırsat transferi olursa sağ bek de alınabilir.
LEVENT TÜZEMEN: Noa Lang ve Asprilla geçmişte Dursun Özbek'in transfer ettiği ve başarılı olan Rodrigues-Onyekuru ikilisine benziyor. Yeni ikili; hızlı, dar alanda çalım becerisi yüksek, dikine gidebilen, gol attıran ve gol atabilen oyuncular.
LEVENT TÜZEMEN: M.City maçına G.Saraylı oyuncular kafaca huzurlu ve mutlu çıkacaklar. Pep Guardiola'nın ekibini yenmek doğal motivasyon yaratıyor. G.Saray ayrıca Manchester şehrini çok sever. Ben şansların eşit olduğunu düşünüyorum.
AHMET ÇAKAR: Türkiye'de yönetimleri yöneten galiba sosyal medya ve taraftarlar. Sokaktaki çocuğa, "Türkiye'nin en iyi kanat oyuncuları nerede?" diye sorsanız, kesin cevap "G.Saray" olur. Hangi takımda var Barış Alper, Sane, Yunus hatta Sallai gibi kanat oyuncuları. Ama yönetim ne yaptı, tuttu iki tane kanat oyuncusu aldı. G.Saray'ın eksiği ne kanatlar ne de golcüleri. Olabilirse iyi bir 10 numara, belki bir sol bek. G.Saray'ın başka eksiği yok. M.City maçının adı büyük ama etkisi küçük bir maç. G.Saray, o maçı hangi skorla bitirirse bitirsin aşağı yukarı rakipleri belli. Birbirine çok yakın takımlar. Tabii prestij ve kendine güven açısından önemli diyebiliriz.
FATİH DOĞAN: G.Saray geçen yılki performansından çok uzak. Ancak bunun bir kısmını kadro derinlik problemine bağlıyorum, diğer kısmını da Şampiyonlar Ligi hedefi yükselince futbolcuların Süper Lig'i ötelediğini görüyorum. Ama yönetimdeki planlama ve zamanlamada hem F.Bahçe hem de Beşiktaş'ın çok önünde. Osimhen, İcardi, Sane gibi yüksek maliyetli oyuncuları aldıktan sonra ikinci transfer hamlesini yapmak için Atletico Madrid maçını ve Şampiyonlar Ligi'nde devam edip etmeyeceklerini beklediler. İşi garantileyince de yatırımını yaptılar. City eski günlerindeki gibi değil. Yenilmeyecek bir rakip olarak durmuyor ama sonuçta kendi seyircisinin önünde her maçı kazanma potansiyeli vardır. G.Saray'da İlkay ve Osimhen'in sahne almasını bekliyorum.
GÜRCAN BİLGİÇ: Osimhen, Sane veya İlkay transferine rağmen ilk hamlelerini yine ön tarafa yaptılar. Bunun anlatısı, Galatasaray yönetiminin ilk hedefi yine Türkiye. Bu kadar pahalı bir takımı Avrupa'da hedeflendirmek değil. Pape Gueye ismi ortaya atıldı. Çok doğru bir isim olur çünkü merkez orta sahada seçenekleri sınırlı ve üç oyuncuyu neredeyse dinlendirmeden oynatıyorlar. Çok yük bindirdiler. City karşılaşması rakip için daha önemli. İlk sekiz için uğraşıyorlar. Tabela Galatasaray için çok şey fark ettirmez, ilk 24'ü garantilediler. Burada farklı bir skor olursa, travma yaratabilir ama bunu geçmişte de atlattılar. Yine gelip Türkiye'de kazanırlar, yollarına devam ederler.