Arama Logo

Vitor Pereira Türkiye günlerini anlattı




9
PEREIRA'NIN TÜRKİYE ANILARI
Fenerbahçe'de 2015-2016 arasında 1 yıl teknik direktörlük yapan Portekizli teknik adam Vitor Pereira Türkiye günlerini anlattı.
PEREIRA'NIN TÜRKİYE ANILARI
8
"G.SARAY STADININ YAKININDA YAŞADIM
"İlk yurtdışı teknik direktörlük deneyimine Türkiye'de başladım. İstanbul'un Avrupa yakasında yaşıyordum. Fenerbahçe'nin hocasıydım ama Galatasaray Stadı'nın yakınında oturuyordum. Karşı tarafa geçmek için sadece bir köprü geçmek gerekiyordu ama o köprüyü geçmek için 1 buçuk saatiniz yolda geçiyordu."
\
7
"BAŞKAN BANA BİR KART VERDİ"
"Sonra başkanla konuştum. 'Evimi çok seviyorum ama orada artık yaşayamam trafik çok yorucu' dedim. Sonra bana bir kart verdi. Üzerinde ismim yazıyordu. 'Bu kartla trafikte bekleme yapmadan istediğin yoldan gidebilirsin. Sorarlarsa bu kartı göster' dedi."
\
6
"O KARTLA TRAFİKTEN KURTULDUM"
"Ben para cezası alırım sanıyordum ama beni her çevirdiklerinde o kartı gösterdim ve benim Fenerbahçe teknik direktörü olduğumu görünce geçmeme izin verdiler. Orada kaldığım süre boyunca o kartı her seferinde kullandım ve sorun yaşamadan geçtim."
\
5
"KARTTA NE YAZDIĞINI HALA BİLMİYORUM"
"O kartta ne yazdığını hiç bilmedim. Sadece üzerinde ismim olduğunu biliyordum"
\
4
"TARAFLI GAZETECİLİK ÇOK VARDI"
"Çin'de basın toplantılarında hiç tartışmalı veya polemik yaratacak sorularla karşılaşmıyorsunuz. Çin'deki mentalite şudur: Bir ürün satıyorsak onun hakkında kötü konuşamayız. Bu kadar! Yunanistan'da iyi bir iletişim departmanı vardı. AEK ve PAOK maçlarında örneğin basın toplantısı salonunda taraflı gazetecilik örnekleri oldu. Türkiye'de de aynıydı. Suudi Arabistan'da bu durum daha da kötüydo. Gazeteci olarak basın toplantısına gelenlerin çoğu gazeteci bile değil. Artık medyayı her türlü ele alabilecek deneyime sahibim"
\
3
"AKIL SAĞLIĞINI KORUMANIN TEK YOLU..."
"Porto'dayken medya baskısı yüzünden bir ara gazete ve televizyonu tamamen bıraktım. Hiç takip etmek istemedim çünkü odaklanmadan çalışmak imkansız hale gelmişti. Akıl sağlığını korumanın tek yolu bu."
\
2
"YEREL DİLİ BİLMEMEK BAZEN AVANTAJ"

"Fenerbahçe'deyken baskı inanılmaz yüksekti. Alışveriş merkezinde bir mağazaya girdiğimde kapıdan dışarıya bakardım ve beni bekleyen sıraya girmiş bir sürü insan kalabalığı görürdüm. Farklı ülkede çalışırken bazen oranın dilini bilmemek avantaj olabiliyor."

\
1
"DOĞRU PROJE İLE YİNE ÇALIŞACAĞIM"
"Benim için doğru anlamda doğru kulüp geldiğinde yine çalışmaya başlayacağım. Kendime meydan okuyup motive olmam gerekiyor. Son bir kaç aydır bir sürü insanla konuştum ve çok keyif aldım. Deneyimlerimden, hatalarımdan, iyi ve kötü yaptığım şeyler hakkında konuşmak bana iyi geldi."
\