Süper Lig'de 4 sezon üst üste lige ikinci olan Fenerbahçe'de gözler başkanlık seçimine ve Jose Mourinho'nun takımda kalıp kalmayacağına çevrilmiş durumda.
Murat Özbostan: Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, bayramlaşma töreninde yine rest çekerek kongrenin eylül ayında olacağını açıkladı ve noktayı koydu. Bu meydan okuma için ne diyorsunuz? Bir bayramlaşma törenindeki üslubunu nasıl buldunuz?
Ali Koç'un konuşma dozundaki sertlik, aynı güvenlik kamerasındaki bakışı gibi. Bu organizasyonun içindekilere sesleniyor aslında. Kongre kararı almasına rağmen kampanyaların sürmesi ve taraftarın ayrışmasını eleştiriyor. Başkan adayı olanların hiçbiri ortaya bir vaat, program ya da finansal plan koymadı. Buna rağmen yeni sezon öncesi seçim isteniyor. Demek ki eylüle kadar baltalar gömülmeyecek.
Murat Özbostan: Yeni futbol direktörü Devin Özek, Fenerbahçe'ye ne katar? Bu operasyonu doğru buluyor musunuz? Mourinho ile uyumlu çalışabilir mi?
Görev alanları aynı değil. Sonuçta sportif direktörün görevi, teknik adamın planını uygulamak, ona doğru alan yaratmak. Alonso ile çalışmış, Alman kültürü almış bir isim için bunlar zaten ego sorunu olamaz.
Devin Özek, Leverkusen efsanesinin en önemli figürlerinden bir tanesi. Leverkusen'in geçen sene sadece Şampiyonlar Ligi'nden elde ettiği gelir 95 milyon Euro. Dolayısıyla F.Bahçe'yi Leverkusen'in kan grubuna getirmek isteyeceklerdir.
Murat Özbostan: Ali Koç'un Londra'ya gitmesi, Mourinho ile yollar ayrılacak gibi algılandı. Oysa bir aile yemeği yenmiş. Ali Bey bayram tatilini geçirirken, hocası ile sohbet edip yeni sezonu konuşmuş. Siz ne dersiniz bu buluşmaya?
Yeni sportif direktörlerin de bu toplantıda olduğunu duydum. Bu, şu anlama geliyor; Ali Koç, yöneticilerine, "Hep hoca değiştirdim. Bu kez istikrar yakalayacağım" şeklindeki söyleminin arkasında duruyor. Dünkü açıklamasında da bu konuya girmediğine göre F.Bahçe, Mourinho ile devam edecek.
Yeni futbol yapılanması (direktör ve yardımcılar), Mourinho ile beraber oluşturulacak. F.Bahçe'nin geçen seneden daha farklı, agresif veya hızlı oynaması için transfer ve antrenman planlaması yapılacak.
Murat Özbostan: Mourinho yerine İsmail Kartal, Nuri Şahin, Sergen Yalçın ve Terzic'in adı geçiyor. Bunların hepsi şehir efsanesi mi?
Bu isimlerin hepsi Mourinho'dan gelmeyen beklentileri sağlaması için insanların gönlünde yatanlar. F.Bahçe yönetiminin, Mourinho'dan sonraki tek planı Aykut Kocaman'dı. Çünkü eylülde seçim yapacak bir yönetimle hiçbir yabancı hoca anlaşmaz.