Galatasaray ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek Mauro Icardi için transfer gelişmesi gündeme geldi.
Ali Naci Küçük'ün haberine göre, Arjantinli yıldızın menajeri Elio Pino, Icardi'yi, İtalya'dan Como'ya teklif etti. Ancak Como’nun maaş bütçesi, Icardi’nin Galatasaray’da kazandığının dörtte biri.
Galatasaray’ın gündeminde ise şu anda Icardi’yle ilgili herhangi bir konu yok.
"Şu ana kadar kulüpten kimse bizimle iletişime geçmedi. Dursun Özbek ve Abdullah Kavukcu'nun açıklamalarını okudum ama Galatasaray kaptanının kulübün niyetini sezon sonuna kadar beklemesi doğru olmaz. Biz Aralık ayına kadar bekleyeceğiz, o tarihe kadar bir teklif gelmezse başka seçenekleri değerlendirmekte özgür olacağız.
"Söylediklerimde hiçbir saygısızlık yok. Ancak Galatasaray kaptanının belirsizlik içinde kalması doğru değil. Kulüp elbette kendi kararlarını verebilir, ama bu seviyedeki bir oyuncu uzun süre bekletilmemeli. Hem Avrupa içinde hem de dışında önemli teklifler aldım. Mauro’nun Galatasaray’ı ne kadar çok sevdiğini herkes biliyor ama bu durum sadece futbol değil, aynı zamanda bir insanın özel hayatını da ilgilendiriyor."
"Başkan Dursun Özbek’in de söylediği gibi, Icardi Galatasaray’ı hak ettiği seviyelere taşıdı. Fiziksel olarak iyi olmadığı dönemlerde bile takım için sahaya çıktı. Galatasaray ve taraftarlar için çok özel bir hikayesi var. Bu nedenle Mauro saygıyı hak ediyor. Eğer kulüp onu tutmak istiyorsa, bunu artık göstermesi gerekiyor."
Galatasaray'da bu sezon 15 maçta süre bulan Mauro Icardi, 6 kez gol sevinci yaşadı.