Arama Logo

2022'nin en iyi 10 teknik adamı




11
2022'NİN EN İYİ 10 TEKNİK ADAMI
2022 yılında önemli başarılar elde eden en iyi hocaları sizler için bir araya getirdik...
2022'NİN EN İYİ 10 TEKNİK ADAMI
10
10- JOSE MOURINHO

Kariyerinde 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 2 Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunmasına rağmen son yıllarda kariyeri düşüşe geçen Jose Mourinho, 2022 yılında Roma'nın başında kazandığı Konferans Ligi şampiyonluğuyla beraber 3 Avrupa kupasını da kazanan ilk teknik direktör olma başarısını gösterdi.

10- JOSE MOURINHO
9
9-JURGEN KLOPP

Geçtiğimiz sezon Premier Lig'i 92 puanla Manchester City'nin 1 puan arkasında 2. bitiren Jürgen Klopp yönetimindeki Liverpool, Şampiyonlar Ligi finalinde de Real Madrid'e yenilerek iki kulvarda da kupayı kıl payıyla kaçırdı.

9-JURGEN KLOPP
8
8-LUCIANO SPALETTI

2022/2023 sezonunda takımı Lazio'yu çıkardığı 21 müsabakada 18 galibiyeti 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Luciano Spaletti, 2.67 puan ortalamasıyla Avrupa'ya damga vuran bir performans sergilemekte.

8-LUCIANO SPALETTI
7
7-UNAI EMERY

Unai Emery, 2022 yılında Villarreal gibi oldukça mütevazi olan bir takımla Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih gibi kupanın büyük favorilerinden olan bir takımı eleyerek yarı finale kadar yükselme başarısı gösterdi.

7-UNAI EMERY
6
6-DIDIER DESCHAMPS

Fransa Milli Takımı'nın başında katıldığı 2 Dünya Kupası'nda da finale çıkan ve birisinde kupayı kazanan Didier Deschamps, 2022 Dünya Kupası'nda kadrosundaki önemli eksiklere rağmen ekibiyle finale yükselme başarısını gösterdi.

6-DIDIER DESCHAMPS
5
5-JULIAN NAGELSMANN

Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi istikrarını bozmayan Bayern Münih'in başında Bundesliga şampiyonu olan Julian Nagelsmann, Şampiyonlar Ligi'nde E grubunda 18 puanla üst tura yükseldi. Öte yandan 35 yaşındaki çalıştırıcının takımı, 2022 yılında Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan takım oldu.

5-JULIAN NAGELSMANN
4
4-MIKEL ARTETA

Yıllardır şampiyonluklara hasret kalan İngiltere'nin köklü kulüplerinden Arsenal ile bu sezon Premier Lig'e damga vuran genç teknik direktör, eski çalışma arkadaşı Pep Guardiola'nın çalıştırdığı Manchester City ile beraber şampiyonluğun en önemli favorisi konumunda.

4-MIKEL ARTETA
3
3-LIONEL SCALONİ

Arjantin Teknik Direktörü Lioneş Scaloni, Dünya Kupası zaferinin ardından adını Güney Amerika futbol tarihine altın harflerle yazdırmayı başardı. Scaloni, Dünya Kupası'nı ve Copa America'yı kazanan 3. isim oldu. Bu başarıya daha önce Brezilyalı çalıştırıcılar Mario Zagallo ile Carlos Alberto Parreira elde etmişti.

3-LIONEL SCALONİ
2
2-PEP GUARDIOLA

Son 5 sezonda Manchester City ile 4 defa Premier Lig şampiyonluğuna uzanan Pep Guardiola, müthiş bir grafik çiziyor. Deneyimli teknik adam, yaz transfer döneminde takıma yaptığı takviyeler ile 2023 yılında gözünü Şampiyonlar Ligi kupasına dikmiş durumda.

2-PEP GUARDIOLA
1
1-CARLO ANCELOTTI

Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool'u Vinicius'un golüyle deviren Real Madrid, 14. kez mutlu sona ulaşırken Carlo Ancelotti, adını tarihe yazdırdı. 4. kez Avrupa'nın 1 numaralı kupasını kazanan İtalyan futbol adamı, Bob Paisley ve Zinedine Zidane ile paylaştığı "Şampiyonlar Ligi'ni en fazla kazanan teknik direktör" rekorunu tek başına ele geçirdi.

1-CARLO ANCELOTTI