Son yıllarda yaşı geçen isimler yerine artık genç ya da kariyerinin en iyi dönemindeki futbolculara yönelen Galatasaray, Yunan futbolunun son yeteneğini gözüne kestirdi: Konstantinos Karetsas.
Belçika ekibi Genk forması giyen 18 yaşındaki futbolcuyu bir süredir takip eden yönetim, yaz ayında harekete geçmeyi planlıyor.
Genç yaşına karşın sahada aldığı sorumluluk ve kalitesi ile büyük bir fark yaratan Karetsas, hem 10 numara hem de kanatta görev yapabiliyor.
Bu sezon forma giydiği 43 resmi maçta 18 asist yapan ve 3 de gole imzasını atan 18 yaşındaki oyuncu, Avrupa takımları tarafından yakından takip ediliyor.
Bu nedenle elini çabuk tutmak isteyen sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi kozunu da kullanarak Karetsas'ı ikna etmeye çalışacak.
Genk'in bu transferden 35-40 milyon euro seviyesinde bir gelir beklediği öğrenildi.
Genk altyapısından yetişen Karetsas, Belçika'da doğduğu için futbola da burada başladı. Belçika'nın alt yaş kategorilerinde de görev yapan 18 yaşındaki futbolcu, milli takım tercihini ise Yunanistan'dan yana kullandı. Henüz 18 yaşında 9 kez milli olan Karetsas'ın 3 de asisti bulunuyor.