Güntekin Onay ve Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ın deplasmanda Lyon ile oynayacağı maç öncesinde değerlendirmede bulundu.
21
ATIBA'NIN FARKI
Atiba bence son maçta en kötü performansını oynadı golü dışında. Dinamo Kiev maçından sonra tekrar gelip lige dönebilmek. Mesela Benfica maçı 3-3'lük. İşte bu güven. Takım arkadaşlarına, birbirlerine güven. Galatasaray'da bu sıfır! Atiba'nın farklı olmasının sebebi, işini yapmasının dışındaki şeyleri de yapıyor. Yani Beşiktaş'ı ayakta tutuyor. Fenerbahçe'de 3 kişinin yapamadığı şeyi Atiba tek başına yapıyor.
20
2-1 BEŞİKTAŞ KAZANIR
Benim beklentilerimin çok ötesine geçti. Zaten ne olacağı belli ve çok başarılı. Cenk, potansiyeli yüksek ama olmuyordu. Burak Yılmaz sendromu var. Bu sezon benim için Cenk çok ileride... Lyon tehlikeli bir rakip ama Napoli'den iyi bir rakip değil. Yeterli ölçüde bence.Skor tahminim, 2-1 Beşiktaş alır gibi geliyor.
19
QUARESMA'NIN YERİNE KİM?
Quaresma'nın yerine 4 oyuncunun yerini değiştirmek Beşiktaş'ta dengeyi biraz bozabilir. Gökhan Gönül, önünde Quaresma oynadığı zaman kendisini biraz frenliyor. Ama Quaresma ters kanada geçince, atağa çıkıyor. Bu da Adriano ve Gökhan'ın da hücuma katkı vermesini sağlıyor. Böyle bakınca faydalı olabilir bu plan. Trabzonspor maçında da gördük. Adriano oyun bilgisi çok yüksek bir oyuncu. Onu orta sahada da görüyoruz. Defansta da görüyoruz. Yarın da Gökhan'la birlikte bunu yaparlarsa çok etkili olurlar.
18
YİTİRDİĞİNİ GÖSTERİYOR
LYON’UN son lig maçını zayıf Lorient’a farklı kaybetmesi milli maç arasından önceki yüksek formunu büyük ölçüde yitirdiğini gösteriyor.
17
AVRUPA'YI DÜŞÜNÜYOR
Ancak yine de Fransız temsilcisi ligi değil, öncelikli olarak Avrupa’yı düşünüyor
16
ÇOK ÖNEMSİYOR
Lyon, Beşiktaş maçını çok önemsiyor.
15
ODAKLANMIŞ LYON
Karşımızda odaklanmış, konsantrasyonu yüksek, güçlü bir Lyon olacak.
14
TEDBİR ŞART
BEŞİKTAŞ’IN bu maçta başta Lacazette’e olmak üzere tabii ki bazı tedbirleri alması şart.
13
DAHA YAKIN
Ancak kendi oyunundan vazgeçmeyen bir Beşiktaş orada istediğini almaya daha yakın olacaktır.
12
İNSİYATİFİ VERMEYEN
Nedir Beşiktaş’ın kendi oyunu? Topa sahip olan, inisiyatifi rakibe vermeyen, atak devamlılığı ile oynayan bir ekip olması.
11
İYİ SAVUNMA...
Çünkü Beşiktaş iyi bir savunma takımı değil.
10
ZAYIF NOKTASI...
Ayrıca Lyon’un da en zayıf noktasının stoperleri olduğunu ve üzerine gidildiği zaman ciddi hatalar yaptığını vurgulamak lazım.
9
ÇABUK OYUNCULAR
LACAZETTE ve Fekir hem yetenekli hem de çabuk oyuncular.
8
BU TİP OYUNCULAR
Siyah-beyazlı savunma bu tip oyunculara karşı zorlanıyor.
7
GONALONS GİYEMEYECEK
Orta alandaki Gonalons pas kalitesi yüksek bir oyuncu. Ancak bu akşam forma giyemeyecek.
6
STATÜ GEREĞİ...
Memphis Depay da statü gereği Avrupa’da oynayamıyor.