Geri
İleri  

İtalya'da playoff ve playout sistemi geliyor

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina koronavirüs nedeniyle duran ligde sonucu playoff ve playout sistemiyle belirleyebileceklerini söyledi.

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, koronavirüs tehlikesi nedeniyle ara verilen sezonun kaderini belirlemek üzere playoff ve playout modelinin kullanılabileceğini açıkladı.

3 Nisan'a kadar liglerin durdurulduğu İtalya'da, sürenin uzatılması durumunda bu sistemi kullanabileceklerini söyleyen başkan, "Umarız ki sezon planlandığı şekilde sonuçlanır. 3 Nisan'da maçlara devam etmemiz durumunda, ertelenen maçları yerleştirmek için boşluklara ihtiyacımız var. Şampiyonu ve düşecek takımları belirlemek üzere playoff ve playout maçları oynatma düşüncesi var. İlk 4 sıradaki takım şampiyonluk için playoff, son 4 sıradaki takımı da kümede kalma yolunda playout oynayabilir. Sonrasında federasyon, UEFA'ya gelecek sezon Avrupa Kupalarında oynayacak takımları iletecektir" ifadelerini kullandı.

İtalya'da ligin ilk 4 sırasında Juventus, Lazio, Inter ve Atalanta yer alırken, son 4 sırada ise Lecce, Genoa, SPAL ve Brescia bulunuyor.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator