Geri
İleri  

İftara ne kadar kaldı? Türkiye iftar vakitleri 2021

İftar ne zaman, iftar kaç dakika sonra, oruç ne zaman açılacak, iftara kalan süre, akşam namazı ne zaman ve iftar vakti gibi aramalar sıklaşmaya başladı. İşte İstanbul Ankara İzmir iftar vakti gibi tüm şehirlerde iftara kalan vakti bulabileceğiniz uygulama...

İftar ne zaman açılacak? Ramazan ayının başlamasıyla birlikte en çok merak edilen konulardan biri bu oldu. Google'de Türkiye'de en çok yapılan aramalar iftar saati, iftara kalan süre, iftar kaç dakika sonra gibi aramalar oldu.

Orucun açılacağı zaman ve gün içindeki tüm namazların vakitlerine kolayca ulaşabilirsiniz. Diyanet imsakiye yayınladı ve tüm şehirlerde namaz vakitleri belli oldu. İşte Türkiye'deki akşam namazı vakitleri ve iftara kaç saat kaldı sorusuna yanıt bulabileceğiniz uygulama

%%EMBEDNAMAZVAKITLERI%%


ORUÇ İÇİN NASIL VE NE ZAMAN NİYET EDİLİR?

Niyet etmek orucun şartlarındandır. Niyetsiz oruç doğru kabul edilmez. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek gerekmektedir. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.

Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ile nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir Ancak imsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş, oruca aykırı bir iş yapılmamış olması gerekir. Aksi takdirde gündüz niyet caiz olmaz (Kâsânî, Bedâî', II, 85). Bu oruçlar için, "yarınki orucu tutmaya" şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve "yarınki Ramazan orucuna" şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 397, 400).

Kaza, kefaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, "falanca kaza, keffaret veya adak orucuna" şeklinde belirtilmesi gerekir.

KİMLERİN ORUÇ TUTMASI FARZ?

İslam'a göre, bireyin sorumlu olmasının temel şartları müslüman, akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmaktır. Dolayısıyla bu şartlar, oruç ibadeti ile sorumlu olmanın da şartlarıdır. Buna göre, bir kimsenin Ramazan ayında oruç tutmasının farz olması için öncelikle müslüman ve âkil-bâliğ olması gerekir.

İbadetlerle yükümlü olma şartlarını taşıdığı hâlde bazı özel durumlardaki kimselere oruç tutmama ruhsatı verilmiştir.

İbadetlerle yükümlü olmamakla birlikte ergenlik yaşına gelmeyen çocukların alıştırılmak ve ısındırılmak maksadıyla namaz kılmaları ve oruç tutmaları teşvik edilir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), yedi yaşından on yaşına kadarki sürede çocuğun namaza alıştırılmasını önermiştir.




✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator