Geri
İleri  

"Yüzyılın dövüşü"nde Hollywood hikayesi!

|| Son güncelleme

3 Mayıs tarihinde TSİ 04.00'te Dünya Yarı Orta Siklet Boks Şampiyonu ünvanının sahibi Floyd Mayweather ile karşılaşacak olan Manny Pacquiao'nun hikayesi tam bir film konusu.

SPORX DIŞ HABERLER - 3 Mayıs tarihinde TSİ 04.00'te Dünya Yarı Orta Siklet Boks Şampiyonu ünvanının sahibi Floyd Mayweather ile karşılaşacak olan Manny Pacquiao'nun hikayesi film olabilecek cinsten...

Las Vegas'ta bulunan MGM Grand Arena'da "en büyük" olmak adına ringe çıkacak olan Finli boksör, dünyanın en başarılı sporcuları arasına gireceği yolculuğuna çıkmadan önce oldukça ilginç yollardan geçmiş.

17 Aralık 1978 tarihinde Filipinler'de dünyaya gelen Pac-Man lakaplı dövüşçü, boksör olmadan önce bir dönem basketbol oynadı ve oyunculuk alanında da şansını denedi. Manny Pacquiao'nun geçmişine dair en ilginç detaylardan bir tanesi ise eski bir şarkıcı olması.

Yoksulluk içerisinde geçirdiği çocukluk döneminde boksa sarıldı ve kariyer basamaklarını teker teker çıkarak yaşan standartlarını iyileştirmek adına 14 yaşında evini terk ederek Filipinlerin başkenti Manila'ya gitti. Pacquiano, böylece ismini dünyaya duyuracak müthiş yolculuğunun ilk adımını atmış oldu.

1996 yılında henüz 17 yaşındaki iken LM Gym'de antrenman yapan şimdinin 36 yaşındaki boksörü, ilk 10 maçından galibiyet ile ayrılmayı başarmıştı. Aynı dönemde ise Floyd Mayweather, Atlanta'da düzenlenecek olan Yaz Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyordu.

İşte o tarihten tam 9 sene sonra, Floyd Mayweather-Manny Pacquia ikilisinin yolları Las Vegas'ta kesişti ve ilk kez halka açık bir müsabakada birbirleri ile karşı karşıya gelecekler.



BABASI KÖPEK YEMİŞ!

36 yaşındaki başarılı boksörün antrenörü Freddie Roach, öğrencisinin çocukluğundaki zor şartları ve evden nasıl kaçtığını anlattığını ise oldukça çarpıcı bir hikaye ile detaylandırıyor.

Freddie Roach, gazetecilere yaptığı açıklamada Manny Pacquiao’nun 14 yaşında boksa başladığını, bu yaşa gelmeden önce ise dükkanlardan aldığı "doughnut" denilen çörekleri alıp, 5 sent fazlasına satarak geçimini sağladığını belirtti.

Deneyimli antrenör, "12 yaşında babası, çok fakir oldukları için köpeğini yemiş ve o da üzüntüden evden kaçmış. Daha sonra oturdukları gecekondu mahallesinin arka taraflarında kartondan bir evde yaşamış. 14 yaşında profesyonel boksa başladıktan sonra ise müthiş bir başarı hikayesi yaşandı" ifadelerini kullandı.

Manny Pacquiao'nun geçmişinden kareler...





 

 



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator