Geri
İleri  

YSK seçmen sorgulama sayfası ysk.gov.tr, (Nerede oy kullanacağım?) 23 Haziran İBB başkanlık seçimi

23 Haziran(bugün) İstanbul seçimi için YSK seçmen kaydı sorgulama işlemiyle nerede oy kullanacağınızı görüntülemek için haberimizden tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki linklerden E-Devlet ve YSK'nın resmi sitelerine erişebilir ve oy kullanma yerlerinizi öğrenebilirsiniz. İşte tüm detaylar...

YSK ve E Devlet sistemi üzerinden seçmen sorgulama işlemi yapmak isteyenler bu habere dikkat!Oy kullanma yerleri öğrenme ve seçim hakkında tüm merak edilenlerin yanıtlarıyla sizlerleyiz.

YSK'DAN SEÇMEN YERİ SORGULAMA

YSK seçmen kaydı sorgulama işlemiyle nerede oy kullanacağınızı görüntülemek için aşağıdaki adımları takip ediniz;

1) e-Devlet Kapısı http://www.turkiye.gov.tr adresine girerek, sayfanın u¨st kısmında bulunan "Giris¸ Yap" bagˆlantısına tıklayınız.

2) Kimlik Dogrulama Sistemi sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu as¸amada adres satırında https://giris.turkiye.gov.tr yazdıgından ve gu¨venli bagˆlantı simgesinin aktif oldugundan emin olununuz.

3) Kimlik Dogrulama Yo¨ntemi - kullanmak istedigˆiniz kimlik dogrulama yo¨ntemine tıklayıp ekranda c¸ıkan yo¨nergeleri takip ederek sisteme giris¸ yapabilirsiniz.

Kullanmanız gereken hizmetin adı "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama"dır. Hizmeti bulmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir.

Tarayıcınızın adres satırına https://www.turkiye.gov.tr/yuksek-secim-kurulu-yurt-ici-secmen-kaydi-sorgulama yazarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet ana sayfasında bulunan arama kutucuğuna da Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak sisteme erişebilirsiniz.

Sisteme eriştikten sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz yer alacaktır. Ayrıca seçim dönemlerinde oy kullanacağınız yer bilgileri Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandığında bu sayfada görüntülenir.

E-DEVLET'TEN SEÇMEN YERİ SORGULAMA

YSK'DAN SEÇMEN YERİ ÖĞRENME

SANDIK NO ÖĞRENME

YSK'nın yenileme kararı aldığı İstanbul seçimleri için seçmen sorgulama işlemi, yine kurumun resmi internet sitesinden yapılabilecek.

31 Mart seçimlerinden farklı bir girişe sahip olan seçmen sandık sorgulama ekranı, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi" başlığı altında görüntülenebilecek. Yeni Kimlik ya da nüfus cüzdanı ile sorgulanabilecek olan sandık bilgisi için 'Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl', 'TC Kimlik Numarası', 'Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No' bilgileri yeterli olacak.

Yeni Kimlik kartı için ise Seri No ve TC Kimlik Numarası bilgileri, sandık sorgulamak için yeterli olacak



NASIL OY KULLANACAĞIZ?

• Kabine girmeden telefonunuzu sandık kuruluna bırakın.

• Seçmen bilgi kağıdınızı ve kimliğinizi sandık kurulu görevlisine verin ve listede adınızı bulun. Size beyaz renkte tek oy pusulası, tek zarf ve üzerinde "evet" veya "tercih" yazan mühür verilecek.

• Birleşik oy pusulasında tercih ettiğiniz partinin altındaki yuvarlak alana "evet" mührünü basın. Mührün dışarı taşmamasına dikkat edin.

• Oy pusulasının bulunduğu zarfı şeffaf sandığa atın. Sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yeri imzalayın

2019 SEÇİMLERİNDE KAÇ MİLYON KİŞİ OY KULLANACAK?

Kent genelinde kurulacak 31 bin 124 sandıkta oy kullanacak olan 10 milyon 560 bin 963 seçmen, 21 aday arasından tercihini yapacak. Tekrarlanan seçimlerde, 31 Mart'takinden farklı olarak seçmene tek oy pusulası sunulacak.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator