Geri
İleri  

'Webo'ğulmaktan kurtardı

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Mersin İdmanyurdu'na konuk olan Fenerbahçe yeni transferi Pierre Webo'nun golüyle galibiyete ulaştı. Sarı-lacivertli takımla ikinci maçını oynayan Webo, Sivasspor'un ardından Mersin maçında da golü atan isim olurken, bu kez takımına galibiyeti getirdi.

Spor Toto Süper Lig'de 21. hafta maçında Mersin İdmanyurdu ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan maçta gülen taraf 1-0'lık skorla Fenerbahçe oldu. Sivasspor mağlubiyetinin ardından kritik bir maça çıkan sarı-lacivertliler, bu galibiyetle derin bir 'oh' çekti. 

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 45. dakikada Pierre Webo kaydetti. Geçtiğimiz hafta Sivasspor maçında da sarı-lacivertli takımın tek golünü atan Webo, Mersin'de attığı golle bu kez takımına galibiyeti getirdi.

Son dönemde savunmasında yaşadığı sıkıntılarla dikkat çeken ve hemen hemen her maç kalesinde gol gören Fenerbahçe, Mersin deplasmanında rakip forvetleri durdurmayı başardı. Sarı-lacivertlilerde Semih Şentürk ise Süper Lig'deki 200. maçını galibiyetle geçti. Bu arada Mersin'de 13. maçını oynayan Fenerbahçe kaybetmeme serisini sürdürdü. Öte yandan sarı-lacivertlilerde Raul Meireles gördüğü  sarı kartla cezalı duruma düştü ve Trabzonspor deplasmanında oynama şansını kaybetti. 

Sarı-lacivertliler aldığı bu galibiyetin ardından puanını 34'e yükseltirken, Mersin İdmanyurdu 20 puanda kaldı. Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Mersin İdmanyurdu, Gençlerbirliği'ne Fenerbahçe ise Trabzonspor'a konuk olacak.

AYKUT KOCAMAN İLK 11'İ BOZMADI
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçına, geçen hafta Sivasspor karşısındaki 11 ile sahaya çıktı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Mersin deplasmanında da geçen hafta Sivasspor maçında sahaya sürdüğü ilk 11'i bozmadı. Kocaman, geçen hafta olduğu gibi bu maçta da Hasan Ali Kaldırım, Miroslav Stoch ve Milos Krasiç'i kadroya almadı. Ayrıca, Serdar Kesimal, Selçuk Şahin ve Orhan Şam da kadroya dahil edilmedi.


GOL İÇİN BASKI MERSİN'DEN
Ev sahibi Mersin İdmanyurdu sahasında sahasında oynadığı maça istekli başladı. Mersin ilk dakikalarda gol bulmak isterken, hücumlar Fenerbahçe savunmasından geri döndü. Rakip baskısını gol yemeden atlatan sarı-lacivertliler, ilk 15 dakikalık bölümün ardından etkili ataklar geliştirmeye başladı.

BİCİK, SOW VE EMRE'YE GEÇİT VERMEDİ
Maça Sow ve Webo ile başlayan Fenerbahçe karşısında Mersin İdmanyurdu kalabalık savunma kurgusu oluştururken, rakibine boş alan bırakmaya çalıştı. Ceza sahasına kısa paslarla sokulmak isteyen Fenerbahçe istediğini gerçekleştiremeyince, dış şutlarla Bicik'in koruduğu kaleyi yokladı. Karşılaşmanın 24. dakikasında Sow'un şutunu çıkaran Bicik, 32. dakikada ise Emre Belözoğlu'nun sol ayakla gelişine harika şutunda gole izin vermedi.

CULİO VE NOBRE TEHLİKESİ
Dış şutlar ve özellikle kullandığı kornerlerde etkili olan Fenerbahçe'nin bu baskısını gol yemeden atlatan Mersin İdmanyurdu, rakip yarı sahada topu tutarak ilk yarıyı gol yemeden geçirmeye çalıştı. Maçın 38. dakikasında Culio ile kullandığı serbest vuruşta gıole yaklaşan Mersin İdmanyurdu, Volkan Demirel'e takılırken, bir dakika sonra Nobre'nin rövaşatası direğin dibinden dışarı gitti.


FENERBAHÇE'NİN YENİ SİLAHI WEBO SAHNEDE
Bir anda gelişen Mersin İdmanyurdu akınları karşısında şaşkınlık yaşayan Fenerbahçe ilk yarının bitimine saniyere kala golü buldu. Emre Belözoğlu'nun ceza sahası dışından çektiği şut kaleci Bicik'ten sekerken, Webo savunmadan sıyrılarak kafayı vurdu ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

WEBO, SOW VE KUYT, MERSİN'İ ÇIKARTMADI
Karşılaşmanın ikinci yarısında Fenerbahçe ileri uçta Webo, Sow ve Kuyt ile etkili olmaya çalıştı. Sarı-lacivertliler, Mersin idmanyurdu savunmasına zor anlar yaşatırken, Sow ve Webo kale sahasının önünde girdikleri pozisyonlarda gole ulaşamadı. Fenerbahçe'nin hücumda etkili olduğu bölümlerde Mersin İdmanyurdu'nun rakip yarı sahaya çok fazla geçememesi dikkat çekti.




KOCAMAN'IN PLANLARI TUTTU
Mersin İdmanyurdu sahasında oynadığı maçın özellikle sona bölümlerien doğru gol bulmaya çalışsada, Fenerbahçe karşısında etkili atak geliştiremedi. Cristian, Kuyt ve Webo'yu kenara alan sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Akut Kocaman, Caner Erkin, Mehmet Topal ve  Semih Şentürk'e görev vererek topun daha fazla takımında kalmasını sağladı. Karşılaşmada başka gol çıkmayınca Fenerbahçe, Webo'nun tek golüyle üç puana ulaştı. 

Bu arada, maçın son dakikalarında Fenerbahçe tribünlerindeki bazı taraftar ''15 sene oldu Aziz istifa'', ''Yönetim istifa'', ''Fenerbahçe babanın çiftliği değil'' şeklinde tezahürat yaptı. 

Aykut Kocaman'ın maç sonu basın toplantısı:
%%HABERVIDEO_42869%%
Giray Bulak'ın maç sonu basın toplantısı:
%%HABERVIDEO_42884%%

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada Gökhan'ın sağ kanattan yaptığı ortada, Baroni ceza sahasında topu Sow'un önüne indirdi. Sow'un vuruşunda top üstten dışarı gitti.
19. dakikada Baroni'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde yükselen Sow'un kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.
24. dakikada Sow'un ceza sahasının dışından yaptığı düzgün vuruşta, Mersin İdmanyurdu kalecisi Bicik topu kornere çeldi.
32. dakikada Ivan de Souza'nın soldan yaptığı ortada, Ozokwo'un kafa vuruşunda top Volkan'da kaldı.
32. dakikada Kuyt'un sağ kanatta aut çizgisinden çevirdiği topla ceza sahası içinde buluşan Emre'nin sert şutunda, kaleci Bicik meşin yuvarlağı kornere attı.
38. dakikada ceza sahası çizgisi yakınlarındaki serbest vuruşu direkt kaleye gönderen Culio'nun şutunda, Volkan topu kornere çeldi. Kornerden gelen topu Stepanov kafayla altı pasa indirdi, Nobre'nin rövaşatasında top yandan auta çıktı.
45. dakikada Emre'nin vuruşunu Mersin İdmanyurdu kalecisi Bicik çeldi. Dönen topu kafayla tamamlayan Webo takımını 1-0 öne geçirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
55. dakikada Sow'un sağ kanattan yerden verdiği pasla ceza sahası içinde buluşan Webo'nun dönerek vuruşunda, meşin yuvarlak defans oyuncularından döndü.
57. dakikada Webo'nun soldan verdiği pasta gelişine vuran Sow, topu yandan dışarı attı.
84. dakikada Semih'in ceza sahasının solundan çektiği şutta, top rakip defansa çarparak kornere gitti.

Stat: Tevfik Sırrı Gür
Hakemler: Özgür Yankaya, Muhittin Gürses, İsmail Şencan
Mersin İdmanyurdu: Bicik, Murat Ceylan, Stepanov, Ivan de Souza, Ozokwo, Culio (Dk. 59 Lawal), Nobre (Dk. 64 Mehmet Yıldız), Burhan, Mitrovic, Hakan (Dk. 73 Tanju), Serkan
Fenerbahçe: Volkan, Egemen, Bekir, Sow, Kuyt (Dk. 71 Mehmet Topal), Meireles, Baroni (Dk. 46 Caner), Emre, Ziegler, Gökhan, Webo (Dk. 82 Semih)
Gol: Dk. 45 Webo (Fenerbahçe)
Sarı kart: Dk. 82 Lawal (Mersin İdmanyurdu) Dk. 89 Meireles (Fenerbahçe)



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator