Geri
İleri  

Üniversiteler açılacak mı? Üniversiteler ne zaman açılacak, Nisan'da açılıyor mu?

Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak, açılıyor? sorusu nisan ayı yaklaşırken gündeme geldi. YÖK'ten geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada nisanda üniversitelerde hibrit eğitim modelinin değerlendirilebileceği vurgulanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da dikkat çeken açıklama geldi. Türkiye gündemine dair canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "YÖK'e gerekli talimatları verdik." ifadelerini kullandı. Gözler şimdi yüz yüze eğitimle ilgili alınacak kararda. Peki, üniversitelerde yüz yüze eğitim Nisan ayında başlayacak mı, Bahar dönemi uzaktan mı devam edecek?

Üniversite yüz yüze eğitim ile ilgili nisan ayında yeni bir değerlendirme yapılacağı duyurulmuştu. Mart ayının bitmesine kısa bir süre kala binlerce üniversite öğrencisi, "Üniversiteler açılacak mı? Yüz yüze eğitim başlayacak mı, ne zaman?" sorularına yanıt arıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenen açıklama geldi. 

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

YÖK Başkanı Erol Özvar, "Nisan ayında yüz yüze eğitime geçilecek şekilde çalışmalarımızı tamamladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde önümüzdeki ay üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir" ifadelerini kullanmıştı.

ÜNİVERSİTELERDE UZAKTAN EĞİTİM Mİ OLACAK?

Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri, depremden etkilenen vatandaşlar ile öğrencilerin barınma durumları gibi birçok faktör bir arada değerlendirilerek 2022-2023 akademik yılı bahar döneminin uzaktan eğitimle tamamlanmasının uygun olacağına karar verilmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde canlı yayında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; YÖK'e gerekli talimatları verdik. 'Online sistemle biraz devam edelim' diyoruz. KYK yurtlarımız çok işimizi görüyor. Çünkü yurtlarda bir güven var. Yemek her şey orada çıkıyor. Çocuklar için abur cubur da var. Şartlar elverişli olursa hibrit öğretim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir. Bunun için depremzedelerimizin huzurlu barınabilecekleri kapasitenin oluşması gerekiyor.

YÖK BAŞKANI AÇIKLADI

Yükseköğretim Kurulu YÖK Başkanı Erol Özvar üniversitelerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Nisan ayında hibrit eğitim seçeneğinin değerlendirileceğinin altını çizen Övar şunları aktardı:

"Bu zorlu zamanlarda depremzedelere, üniversitelerimize ve öğrencilerimize destek olmak için Yükseköğretim Kurulu olarak bir dizi idari tedbir aldık. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin, bazı uygulamalı programlar hariç olmak üzere uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerin başlaması yönünde bir karar aldık.

Yine daha önce ifade ettiğim üzere, alınan kararı nisan ayı başı itibarıyla yeniden gözden geçirerek şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüzyüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz. Yükseköğretim Kurulu olarak birinci önceliğimiz, yükseköğretim sistemimizin afet sonrası hızlı bir şekilde normalleştirilmesidir"

ÜNİVERSİTELERDE HİBRİT EĞİTİM UYGULANACAK MI?

Bütün çabamız normalleşmenin en kısa zamanda tamamlanmasınadır. Ön lisans, lisans ve lisans üstünde bahar dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla bazı kararlar alındı. Bu kararları alırken uzman ve bilim insanlarımızla, STK'larla gerekli değerlendirmelerde bulunduk. Alınan kararlar nisan ayı başında yeniden gözden geçirilecek. Hibrit öğretim seçeneği de değerlendirilecek.

Bahar dönemi üniversite kurumlarının alacağı kararla 20 Şubat tarihinden itibaren başlatıldı. Uygulamalı programlarda eğitim yüz yüze sürecek.

Depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde veya birinci derece yakınları bu illerde ikamet eden ve diğer illerde eğitim gören öğrencilerden uygulamalı eğitime devam edecek olanlar, talebi halinde birinci derece yakınlarında ikametgahı ya da geçici ikametgahının bulunduğu illerdeki üniversitenin eşdeğer diploma programlarında özel öğrenci olarak bu eğitimi alabilecekler.

Bahar yarıyılına uzaktan eğitimle geçiyoruz. Nisanda yeniden değerlendirme ile, burada yüz yüze eğitim olanaklarının değerlendirileceğini ifade ediyorum.

Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi.

(Depremden etkilenen öğrenciler) Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator