Geri
İleri  

Son 15 yılın en özel F.Bahçe-Beşiktaş derbileri!

İki ezeli rakibin son yıllarda oynadığı tarihi derbilerin öncesi ve sonrasını sizler için bir araya getirdik.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Bu kritik mücadele öncesinde son yıllarda oynanan tarihi derbilerin öncesini ve sonrasını sizler için bir araya getirdik. Bir hayli ilginç açıklamalar ve görüntülerle karşılaşacaksınız.

03.03.2013 BEŞİKTAŞ 3-2 FENERBAHÇE

1- Derbilerden önce yapılan totemlere hepimiz alışkınız. Beşiktaş yönetimi de Fenerbahçe derbisi öncesinde oyunculara ödeme yapmayarak totem geliştirdi. Sonucu da İnönü'de 90+3'te gelen anlamlı galibiyet oldu.



2-Derbilerde taktiğin oyun anlayışının 90 dakikalığına ortadan kalktığını bilmeyen yoktur. Ancak Aykut Kocaman'ın son dakikadaki golle gelen mağlubiyetten sonra yaptığı analizde hayal kırıklığına uğrattığı kesin.



3-İnönü'deki son Fenerbahçe derbisinde son dakikada gol atmanın duygusu fazlasıyla özeldir Olcay için. Daha da özel olan, kendisini izlerken kalp krizi geçiren babasını bir daha hiç çalıştırmaması. Güzel adam Olcay Şahan.



4-Türk futbolunda yaşanan özel anların çoğuna ev sahipliği yaptı İnönü Stadı. Son derbi de şanlı tarihe altın harflerle kazındı. Bir gerçek var ki İnönü'de yaşanan mutlulukları hiçbir futbolsever unutmayacak.



05.05.2007 BEŞİKTAŞ 0-1 FENERBAHÇE

5-Eğer Fenerbahçe derbisi oynayacaksanız, maçtan önce dış dünya ile bağlantınızı koparır, maça konsantre olursunuz. Ancak Tigana gibi bir ismin maçtan kısa bir süre önce takımı bırakacağını açıklaması, yenilgiye adeta davetiye çıkarmış.



6- 100. yılında şampiyon olmak için kesenin ağzını ardına kadar açan Aziz Yıldırım yönetimi, hedefe ulaşmanın verdiği rahatlıkla parayı oyunculara tüm kalbiyle helal etmiştir.



7-Ezeli rakibe transfer olan futbolcular, taraftarlar tarafından hiçbir zaman sevilmez. Tümer Metin de bu antipatiyi yaşayan isimlerden biri. Ancak onun iddiası, profesyonel hayat göz önünde bulundurulunca gayet makul. 



8- Gerginlik, kavga, gürültü derken derbilerdeki güzellikleri unutur hale geldik. Neyse ki Beşiktaş taraftarı 100. yılını kutlayan rakiplerine güzel bir jest yapmayı ihmal etmemiş.



16.09.2000 BEŞİKTAŞ 3-0 FENERBAHÇE

9- Mustafa Denizli tecrübesi ve kariyerine yakışmayacak bir hareketle Beşiktaş derbisini otomatik olarak rakibine verdi. Daha da kötüsü 90 dakikada da siyah beyazlılar mücadeleyi 3-0 kazanmıştı.



10- O dönem Fenerbahçe öylesine kötü bir forma sahipmiş ki, tüm sarı lacivertli camia 5+1 yabancı kuralının ihlalini görmezden gelip farklı yerlerde aramış 3-0'lık yenilginin nedenini.



17.04.2005 FENERBAHÇE 3-4 BEŞİKTAŞ

11- Şampiyonluk yolunda çok kritik bir derbiye çıkacak olan Fenerbahçe için galibiyet, 3 puandan çok daha fazlası anlamına geliyormuş. Ancak sarı lacivertliler Pancu'nun performansını hesaba katmayı unutmuşlar.



12- Beşiktaş kaptanı Tayfur Havutçu, derbide işlerini şansa bırakmamaları gerektiğini söylemiş ancak maçta yaşananlar bazı durumlarda şansın ne kadar önemli bir faktör olduğunu fazlasıyla gösterdi. Muhtemelen Havutçu da bunu inkar etmeyecektir.



13- Cordoba atılınca Pancu kaleye geçti ve yıllarca unutulmayacak bir destanın son noktasını koydu Kadıköy'de. Rumen oyuncunun küçük yaşlarda kalecilik yapmış olması, bu özel performansa daha da anlam yükledi. Günümüzde bile siyah beyazlılar bu gururu yaşamaya devam ediyorlar.



14- Fenerbahçe'nin Kadıköy'de yaşadığı tarihi yenilginin ardından hedef belirlemek haliyle zor olmadı. Başta Daum olmak üzere Tuncay ve Rüştü kara listeye yazılan isimler oldu. Sezon sonunda yaşanan şampiyonluk, bu maçın izlerini bir nebze de olsa unutturmuştur muhtemelen.



18.04.2010 FENERBAHÇE 1-0 BEŞİKTAŞ

15- 2009/10 sezonunda kötü bir performans gösterse de Beşiktaş'ın Kadıköy karnesi çok da kötü değildi. Ancak Serdal Adalı, o dönem yaşanan gelişmelerin ışığında yangını biraz körüklemiş. Maçın sonucuna bakılınca bunun pek de işe yaramadığı görülüyor.



16-Şampiyonluk yolundaki Fenerbahçe dev derbi öncesi bir hayli iddialıymış. Teknik direktör Daum da bunu açıkça dile getirmiş. Bu iddiası boşa çıkmadı Daum'un ama Bilica'nın ortaya çıkardığı kötü görüntü, galibiyeti biraz da olsa gölgeledi.



17-Fenerbahçe'nin 1-0'lık derbi galibiyetinden çok, Beşiktaş'ın kazandığı penaltı öncesinde Bilica'nın penaltı noktasını kazması geldi gündeme. Tabi taraftarın galibiyetin şehvetine kapılmayıp Brezilyalıya sert tepki göstermesi bazı değerlerin ölmediğini gösterdi.



18- Mustafa Denizli 1-0'lık yenilgi sonrasında öylesine sinirlenmiş ki hakemlere cümleler biraz hakaret boyutuna ulaşmış. Söylediklerinde haksız değilmiş ama onun gibi bir tecrübeye bu üslup yakışmamış.

18.09.2005 BEŞİKTAŞ 1-2 FENERBAHÇE

19- Kleberson'un müthiş frikiğine engel olamasa da Volkan Demirel, 2-1'lik İnönü zaferinin baş mimarlarından biriydi. Formuyla Rüştü'yü kulübüye hapsetmesinin üstüne bir de iddialı açıklamalar yapmış. Söylediklerinde de haksız çıkmamış. Bravo.



20- Birkaç ay önce Pancu'nun devleşmesiyle gelen zaferin ardından oynanan ilk derbide dibi görmüş adeta Beşiktaş. Fotoğraftaki örnekler birçok şeyi özetliyor. 5 aydaki değişim inanılmaz şaşırtıcı.




NOT: Gazete küpürleri Sabah Gazetesi'ne aittir.
 
 


✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator