Geri
İleri  

Sokağa çıkma yasağı olan 15 il, sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor?

Sokağa çıkma yasağı olan 15 il Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olarak açıklandıç. Ayrıca sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor sorusunun cevabı 7 Haziran saat 00:00 olarak belirlendi.

Sokağa çıkma yasağı 15 ilde uygulanacak bu iller Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olarak belirlendi. Sokağa çıkma yasağı 5 Haziran 2020 saat 00:00'da başlayacak ve 7 Haziran 2020 saat 00:00'da sona erecek. Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacağı 6-7 Haziran tarihlerinde, yani önümüzdeki hafta sonunda sokağa çıkma konusunda kısıtlama getirildi. Haftasonunda sokağa çıkma yasağı uygulanacağı resmen açıklandı ve 6-7 Haziran tarihleri arasında vatandaşlara evde kalma kuralı getirildi. Sosyal hayatta normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde Cumartesi ve Pazar günleri vatandaşların dışarı çıkmasını önlemek ve bu sayede sosyal izolasyon sağlamak amacıyla yapılan bu uygulamanın bir süre daha devam edeceği bildirilmişti. Peki, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, kısıtlama hangi illerde olacak?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE OLACAK?

Kısıtlama yapılacak iller şöyle: Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklama yaptı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirme yapan Koca, şunları söyledi;

Sokağa çıkma kısıtlaması daha çok en son 15 ilkimizde gerçekleşmişti. İllerdeki geçişlerin kısıtlandığı bir durumdu. Önümüzdeki dönemde hafta sonu ile ilgili genel bir düşünce yok. İl bazında, vakaların yayılımında değişiklik olursa her zaman karar almak mümkün olabilir. Bilim Kurulu'nda böyle bir öneresi oldu. Gerektiğinde iller bazında gündeme her zaman gelebilir.

KABİNE TOPLANTISI'NDA HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 2,5 aydır çalışmalarını İstanbul'da sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başından itibaren Ankara'da çalışmalarını gerçekleştiriyor

Uzun süredir video konferans sistemi ile toplanan kurul bu hafta yüz yüze gerçekleşecek. Çarşamba günü AK Parti MYK toplantısına başkanlık eden Erdoğan, 4 Haziran Perşembe günü ise Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni toplayacak.

Yüz yüze gerçekleştirecek toplantılarda sosyal mesafe ve maske kullanımı kuralları uygulanacak

Toplantıda yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele ele alınacak, atılan adımlar sonrasında veriler analiz edilecek. Yeni adımlar için de görüş alışverişinde bulunulacak.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator