Geri
İleri  

Sağlık Bakanlığı personeli yerleştirme sonuçları sorgulama sayfası, ÖSYM sonuç sayfası giriş

2018 Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları için resmi bir açıklama geldi mi? Sonuçların açıklandığı duyurdu. Peki 2018 Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçlarına nereden ve nasıl bakılabiliyor? İşte detaylar.

2018 Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları resmen açıklandı! 2018 Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığı merakla bekleniyor. Sağlık Bakanlığı sonuçları için arama yaparken, 2018 Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları heyecanlı bekleyişe neden oldu. İşte sonuçlar ve tüm detaylar...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL YERLEŞTİRME SONUÇLARI ÖĞRENME

Sonuçlar "sonuc.osym.gov.tr" adresinden öğrenilebiliyor.

Sağlık Bakanlığı yeni personel alımı ile ilgili Maliye Bakanı'ndan açıklama geldi. 9 bin yeni personel alımını Sağlık Bakanlığı ne zaman yapacak? ve Sağlık Bakanlığı personel alım şartları nelerdir? Bu iki sorunun yanıtını haberimizin devamında bulabilirsiniz. TBMM Genel Kurulunda görüşülen KDV Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 sayılı KHK'de Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Tasarı hazırlanırken ekonomiyle ilgili hemen hemen bütün sivil toplum örgütleriyle görüşüldüğünü, yazılı görüşler toplandığını, kapsamlı toplantılar yapıldığını, ülke örneklerinin incelendiğini anlatan Ağbal, mevcut kanunda sorun oluşturan alanların tek tek tespit edildiğini, kanunun 33 yıldan sonra bugünkü ihtiyaçları karşılamadığı alanların belirlendiğini ifade etti.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, atananların 2 bin 181'inin lise, 5 bin 567'sinin ön lisans, 10 bin 252'sinin de lisans mezunu olacağını aktaran Demircan, şöyle devam etti:

"Branşlara göre bir iki örnek vermek gerekirse, en çok alacağımız personel 8 bin 188 ile hemşire, 2 bin ile ebe, bin 6 ile ilk ve acil yardım personeli, 818 tıbbi sekreter, 761 röntgen ve diğerleri böyle sıralanıyor. Bunlar ilan edilecek. Alınacak personelimizin sağlık hizmetlerine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Sağlık hizmetlerindeki personel açığımızın bir kısmını karşılar. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da fazla sayıda sağlık personelini istihdam etmek nasip olur. Bütün bekleyen sağlık personelimize şimdiden hayırlı olsun diyorum." ifadelerine yer verirken Bakan Demircan, alınacak 18 bin kişi ile bu yıl içinde istihdam edilen sağlık personeli sayısının 56 bine ulaşacağını kaydetti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA KAÇ PERSONEL ALINACAK?

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: "ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Bunların ilanı önümüzdeki perşembe günü ÖSYM tarafından yapılacak."

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Adayların başvuru için gereken başvuru şartları için ilanın yayımlanmasını bekliyor. 18 bin memur alımında lise ön lisans ve lisans eğitim düzeyinde alımlar hakkında Bakan Ahmet DEMİRCAN Samsunda önemli açıklamlar yaptı. Sözleşmeli olarak yapılacak alımlarda ilanın perşembe günü yayımlanacağı açıklandı. 2018 yılında alımlarda toplam sayının 56 bin olacağını belirten Bakan DEMİRCAN, 2019 yılında da çok daha fazla sağlık personeli istihdam edilmesini istediklerini belirtti.

EN ÇOK PERSONEL ALIMI YAPACAK BAKALIKLARIN BAŞINDA GELİYOR

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanlığına alınacak personel sayısı da gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı en çok personel alımı yapılacak bakanlıklar arasında yer almaktadır. Alınacak personel kadroları içerisinde Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolarda alım yapılacak.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator