Geri
İleri  

Popovich'in Diyarbakır anısı

|| Son güncelleme

Son NBA şampiyonu San Antonio Spurs'ün efsane koçu Gregg Popovich, Türkiye macerası ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Son NBA şampiyonu San Antonio Spurs'ün efsane koçu Gregg Popovich, 11 Ekim tarihinde Fenerbahçe Ülker ile NBA Global Games organizasyonu kapsamında oynayacakları mücadele öncesi DHA'ya konuştu.

İstanbul yolculuğu öncesi telefonla kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Popovich, yeniden İstanbul'a geleceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Tecrübeli çalıştırıcı, İstanbul'un favori kentleri arasında olduğunu belirterek, "Dürüstçe söyleyebilirim ki son 15 yıldır bulunduğun yerler arasında İstanbul favorilerimden biri oldu. Orada arkadaşlarım var. Hava kuvvetlerinde görev yaptığım dönemde 1 yıl kadar da Diyarbakır'da bulundum. Çok misafirperver insanlar tanıdım. Buraya her zaman geri gelmekten keyif alıyorum. Sultanahmet ve Haliç çok keyifli yerler" dedi.

NBA ile Avrupa basketbolu arasındaki farkların giderek azaldığını ifade eden Gregg Popovich, "Avrupalı oyuncuları, Amerikalı oyuncularla kombine ettiğimizde oldukça başarılı oldular. Ayrıca antrenörler de çok başarılı işler çıkartıyor" diye konuştu.

David Blatt örneği üzerine ise Popovich, "Messina ve Obradovic gibi isimler en üst seviyede bilgi ve birikimi olan insanlar. Bence kesinlikle bir NBA takımı çalıştıracak seviyedeler" ifadelerini kullandı.

NBA'de forma giyen Türk oyuncularla ilgili olarak tecrübeli koç, "Kaç Türk oyuncu var bilmiyorum. Oyuncu izlemek veya takip etmek kolay değil ama Ömer Aşık'ı biliyorum. Çok beğendiğim bir basketbolcu ve bana göre herhangi bir NBA takımında rahatlıkla ilk 5'te oynayabilir" şeklinde konuştu.

11 Ekim tarihinde NBA Global Games organizasyonu kapsamında karşılaşacakları Fenerbahçe Ülker hakkında ise Popovich, "Obradovic'in başında olan bir ekibin gücü hakkında konuşmaya gerek yok. Avrupa'da ses getiren takımlardan bir tanesi olduğunu biliyorum. Yakın zamanda Messina ile konuşup daha çok bilgi alacağım" dedi.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator