Geri
İleri  

NBA’in 1’icik Guardları

Steve Nash ve Jason Kidd’in veteranlığa yeni adım attığı dönemde play maker tipi 1 numaraların azalacağı, ligin combo guardların hegemonyasına gireceği öngörülüyordu. Fakat gidişat tam tersine döndü.

“Bir takım 1 ve 5 numarası kadar güçlüdür.” Basketbol duayenlerinin zamanında dilinden düşürmediği bu söz, geçerliliğini nispeten kaybeden ilk klişe olsa da vurguladıkları bakımından önemli. Pivotların daha çok stoper görevi gördüğü günümüz NBA’inde takımların yaratıcılıkları ziyadesiyle guardlara bağlı.

Öncelikle yeni trendden de biraz bahsetmekte yarar görüyorum. Nash ve Kidd’in veteranlığa yeni adım attığı dönemde play maker tipi 1 numaraların azalacağı, ligin combo guardların hegemonyasına gireceği öngörülüyordu. Fakat gidişat tam tersine döndü. Allen Iverson’ın ardından ligde combo guard kalmazken, sürpriz olarak Rajon Rondo, Mike Conley, Jose Calderon, Ricky Rubio, Damian Lillard, düşüşte olsa da Ramon Sessions, disiplinli bir koç ile John Wall ve hatta pick n roll hakimiyetiyle Jeremy Lin gibi isimler çıktı. Bu arada 1.5 numara olarak değerlendirilen comboların point guard oynaması ise legal hâle geldi.

Sizler için 1 numaralı pozisyonda eli en güçlü takımları değerlendirdim. Kıstas ise ilk beş ve rotasyon guardlarının performansı ve birbirlerini tamamlamaları oldu.

5. Brooklyn Nets

Geçmişte yaptıklarının yüzü suyu hürmetine 5 numaradan kendine yer buldu Nets. NBA’e yavaş giren Deron Williams o zamandan beri en kötü istatistikleriyle oynasa da siyah-beyaz forması bile 16.7 sayı – 7.6 asist yapıyor. Yaratıcılık bakımından pek de esnek olmayan takımın [Joe Johnson yaratıcı bir oyuncu olsaydı cemiyette Prokhorov, arkasından gülünen adam olmazdı] değil kalbi, bütün dolaşım sistemi DW. All-Star’dan yana bahtı bir türlü gülmeyen Williams ile ilgili olarak bu polemiğe girmeyeceğim.

C.J. Watson ise geçmişe duyduğum hürmetin bir ürünü. Geçen sene Chicago’da “rotasyonun Gül’ü” olan Watson, işine duyduğu saygı ve gösterdiği performansla lig içinde ikinci beş maestroluğu gibi bir tanım yaratmıştı. Bu sene henüz kuleden kalkış izni alamamış olabilir fakat yine de Deron Williams-C.J. Watson her GM’nin hayalini kurduğu ikili konumunda.

4. Minnesota Timberwolves

Ricky Rubio, Avrupa’nın medar-ı iftiharı. Juventut Badalona’da ve bilhassa altyapı milli takımlarında yaptıkları muazzamken [Google ödevi: 2006, U16 finali] yavaş geçen Barcelona ve A milli takım süreci kafalarda soru işaretleri doğurmuştu. Hele draft gecesi “Annem de soğuğu pek sevmez ama” tarzı burun kıvıran sözleri dört gözle beklenmesini engellemişti. Fakat soğuk hava Rubio’yu kendine getirmiş olacak, buruk tanıştığı taraftarın kalbini ısıtmayı başardı. Kadro yapısı ve oynadığı basketbolla kendini belli eden Timberwolves’un kötü derecesinin iki büyük nedeninden biri onun sezonu geç açmasıydı. Açık alanda muazzam etkin olan Rubio [inanmayan yıldönümünde

✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA

amp-next-page separator