Geri
İleri  

Miami Heat, Chris Bosh'ı serbest bıraktı

Miami Heat, uzun süredir kan pıhtılaşması sorunuyla uğraşan Chris Bosh'ı resmi olarak serbest bıraktı.

Miami Heat, uzun süredir kan pıhtılaşması sorunuyla uğraşan Chris Bosh'ı resmi olarak serbest bıraktı.

Heat ve Bosh, bu hastalık nedeniyle ve Bosh'ın NBA'de en son bir maçta görev almasının üzerinden bir yıldan fazla süre geçtikten sonra, karşılıklı anlaşmaya vardı ve Heat geçtiğimiz gün Bosh'ı serbest bıraktı.

Bu hamle bir formalite hamlesiydi ve Miami, önümüzdeki sezon için 25.3 milyon dolarlık maaş boşluğuna erişebilecek. Heat, Perşembe gününden itibaren serbest oyuncuları imzalamak için bu maaş boşluğunu kullanacak. Bosh yine de bu maaşı almaya devam edecek ve bir sonraki sezon da 26.8 milyon dolar alacak. Bosh, başka bir takım kendisini oynamaya uygun ilan ederse teorik olarak kariyerine devam etme şansına sahip.

Miami başkanı Pat Riley, Bosh için şu ifadeleri kullandı:

"Chris Miami'ye geldiğinde hayatını ve basketbol kariyerini değiştirdi. Ve Miami Heat'e katıldığında hayal bile edemeyeceğimiz şekilde hayatımızı daha iyi hale gelecek şekilde değiştirdi. Bunu yapış şeklinden ve bizi dört NBA Finali, iki de NBA şampiyonluğuna taşımasından ötürü kendisine sonsuza kadar borçlu olacağız. Kendisi şüphesiz kulüp tarihinin en iyi oyuncularından biri."

İKİ KEZ SEZONUNU SONLANDIRMAK ZORUNDA KALDI

Bosh, Heat'te kalmak için 2014'te beş yıllık bir kontrat imzalamıştı. LeBron James, Dwyane Wade ve Bosh, birlikte oynadıkları dört sezonda da NBA Finallerine çıktı ve 2012 ile 2013 yıllarında şampiyonluğa ulaşmışlardı.

2014-15 sezonunda 44 maçta oynayabilen Bosh, All-Star haftasonu arasından sonra ilk pıhtılaşma problemi ortaya çıktığında sezonu kapatmak durumunda kalmıştı. Bir sene sonra 53 maç oynadıktan sonra, yine All-Star haftasonunda vücudunda bir başka kan pıhtısı bulunduğunda Bosh'ın sezonu tekrar sona ermişti.

Bosh, kariyerinde 19.2 sayı ve 8.5 ribaund ortalamalar tutturdu.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator