Geri
İleri  

Kabine toplantısı ne zaman, bu hafta, bugün var mı? 2024

6 Mayıs 2024 Kabine toplantısı bugün var mı, ne zaman, saat kaçta, ülke gündemini takip eden vatandaşların gündeminde yer alıyor. Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda, İsrail ile ithalat ve ihracatın durdurulmasından öğretmen atama takvimine göre Türkiye'nin iç ve dış siyasi gündemi masaya yatırılacak. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilemeyen Kabine Toplantısında terörle mücadele ve emekliye ek zam gibi konuların ele alınması bekleniyor. İşte Kabine Toplantısı gündem maddeleri ve kararları hakkında merak edilenler...

6 Mayıs 2024 Kabine toplantısı bugün var mı, ne zaman, saat kaçta, ülke gündemini takip eden vatandaşların gündeminde yer alıyor.  Ekonomi konuları başta olmak üzere gündemdeki konuların ele alınacağı yılın ilk Kabine Toplantısı, gündemi yakından takip eden vatandaşlar tarafından bekleniyor. Beştepe'de gerçekleştirilmesi beklenen Kabine Toplantısı konuları ve gündem maddeleri arasında terörle mücadele ve emekli zammı çalışmalarının yer alması bekleniyor. İşte Kabine Toplantısı gündem maddeleri ve kararları hakkında merak edilen detaylar...

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, BUGÜN VAR MI?

Kabine Toplantısı 6 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor.

KABİNE TOPLANTISI'NIN GÜNDEMİNDE NELER OLACAK?

Kabine toplantısındaki gündem maddelerini şu şekilde açıkladı:

İsrail saldırılarının sona ermesi için Türkiye diplomatik girişimlerini sürdürüyor. Türkiye'nin aldığı bazı tedbirler olmuştu; 54 ürüne ihracat kısıtlaması gelmişti, geçtiğimiz günlerde de tüm ürünleri kapsayacak şekilde İsrail ile ithalat ve ihracat işlemleri kesildi. Atılan adımın ekonomik etkileri masaya yatırılacak. Bundan sonra alınabilecek ek yaptırımlar neler olacak bu da görüşülecek. Bölgede ateşkes için atılabilecek yeni adımlar da gündemde.

DAR GELİRLİ VE EMEKLİLER İÇİN ATILABİLECEK ADIMLAR

Enflasyon oranının düşürülmesi için atılabilecek adımlar kabinenin görüşeceği konulardan biri. Düşüşün hızlanması için gerekli tedbirler kabinedeki masada olacak. Dar gelirli ve emekliler için atılacak adımlar mümkün mü bu da değerlendirilecek.

Kredi derecelendirme kurumlarından biri 11 yıl sonra kademe artışı yapmıştı Türkiye için ve Bakan Şimşek durumun olumlu olduğunu ifade etmişti. Bakan şimşek, artışların beklentiler dahilinde olduğunu işaret etti.

ÖĞRETMEN ATAMALARI AÇIKLANACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Tekin pazartesi gününü işaret ederek öğretmen atanacak öğretmen sayısı ve branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur dedi.

Terörle mücadelede operasyonlarla ilgili son durum da kabinenin gündeminde olacak.

SON KABİNE'DE HANGİ KONULAR ELE ALINDI?

4 Mart tarihinde yapılan son toplantıda, 31 Mart yerel seçimlerinin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınacak tedbirler de yer aldı.

Yurt içi ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları ve F-16 tedarik sürecindeki son durum değerlendirildi.

Dış politikada da ana gündem Gazze olacak. İsrail'in yaptığı katliamı durdurmak için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi istişare edildi.

BAKAN TEKİN'DEN ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI

Diğer yandan öğretmen adaylarının beklediği öğretmen atamaları hakkında Bakan Tekin, şunları söylemişti;

"2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir."

✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator