Geri
İleri  

İlbilge Hatun kimdir, nasıl öldü, neden öldü? Peki İlbilge Hatun tarihte var mı?

İlbilge Hatun kimdir ve kaç yaşında öldü? sorularının yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Diriliş Ertuğrul dizisinde yer alan İlbilge Hatun hakkında tüm merak edilenleri sizler için yanıtladık.

İlbilge Hatun hakkında tüm bilgiler burada! TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde tekrar gündeme gelen İlbilge Hatun kaç yaşında, neden, nasıl öldü ve nereli olduğu Google'da merakla araştırılıyor. Peki İlbilge Hatun neler yaptı? İşte tüm detaylarla sizlerleyiz...

İLBİLGE HATUN KİMDİR?

Diriliş Ertuğrul dizisi ile gündeme gelen İlbilge Hatun gerçekte tarihte var olan bir karakterdir. Fakat İlbilge Hatunn aslında Osmanlı tarihinden çok önce yaşamıştır. Tarihte İlbilge Hatun, Göktürk Devleti döneminde yaşamıştır. Göktürk Devleti'nin Türk Kağanı Bilge Kağan'ın annesidir. Eşi Göktürk Devleti'ni yeniden kuran İlteriş Kutlug Kağan'dır. Türklerin devlet anlayışı ile yönetimi, kültürel öğeleri, komşuları ile soydaşlarıyla olan ilişkileri ve sosyal yaşantısıyla ilgili önemli bilgiler içeren Orhun Kitabeleri'nde İlteris Kagan'in en büyük destek ve yardımcılarından birinin esi İlbilge Hatun olduğu belirtilmektedir. İlbilge Hatun'un torunları Yollıg Tigin, Bilge Kutluk Tengri Kağan'dır.

İLBİLGE HATUN'UN OĞLU BİLGE KAĞAN KİMDİR?

Bilge Kağan, İkinci Göktürk Kağanlığı'nın kağanlarındandır. Türk tarihinin en önemli figürlerinden biri olarak değerlendirilir. Babası Göktürk Devleti'ni yeniden kuran İlteriş Kutlug Kağan, annesi İlbilge Hatun'dur. 8 yaşında babasını yitiren Bilge Kağan, 24 yıl boyunca Göktürk Devletikağanlığı yapan amcası Kapağan Kağan'ın elinde büyüdü. Bilge Kağan döneminde Göktürk Devleti'nin sınırları Çin'in Şan-Tung ovasından, İç Asya'da Karaşar bölgesine, kuzeyde Bayırku sahasından Ani Irmağı havalisi ve Batı Demir Kapı'ya (Ceyhun Irmağı'nın yakınında Semerkand-Belh yolu üzerinde) kadar ulaştı.

İLBİLGE HATUN NASIL ÖLDÜ?

İlbilge Hatun ile ilgili en çok merak edilenlerden birisi de nasıl öldüğü. Ancak İlbilge Hatun'un tarihte nasıl öldüğü konusunda herhangi bir bilgi yer almıyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL OYUNCULARI

ERTUĞRUL (Engin Altan Düzyatan)

Süleyman Şah'ın ikinci evladı olan Ertuğrul, kahramanlara has olan kişilik kumaşını çocuk yaşlarından itibaren kuşanan bir yiğittir. O, hayalleri ve idealleri uğruna her türlü kavganın içine dalabilen, hiçbir zalime boyun eğmeyen, mazluma kılıç vurmayan, adaleti tesis için ölümü göze alabilen bir yiğittir.

URAL BEY ( Kürşat Alnıaçık)

Ural Bey, Candar Bey'in büyük oğludur. Bozkırın kalbinde yetişmiş, bir savaşçıdır. Çavdar obasının baş alpıdır. Savaş ve vahşet onun iliklerine işlemiştir.

BURÇİN ABDULLAH

1998 yılında Star TV'de yayınlanmaya başlayan Üvey Baba isimli dizide küçük kız rolüyle ünlenen Burçin Abdullah, Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünü mezunudur. 29 yaşındaki Abdullah, son olarak Zengin Kız Fakir Oğlan dizisinde rol almıştı. Abdullah diziye en son dahil olan isimlerden biri oldu.

HALİME (Esra Bilgiç)

Kaçak bir Türkmen şehzadesinin dünya güzeli kızıdır. Selçuklu sarayında yetişmiştir. Fedak,r, anlayışlı ve vakur bir kız olan Halime, sabrı ve zek,sı sayesinde birçok problemin üstesinden gelir.

HAYME ANA (Hülya Darcan)

Boy veren ve Kayı'yı bir arada tutan mayadır Hayme Ana. Hayme, oğlu Ertuğrul'un yolculuğunda, ona dualarıyla eşlik eyleyen eli öpülesi kadındır. İdareci yönü sayesinde meydana gelen her türlü ayrışmayı engelleyebilir.

ÇAĞDAŞ ONUR ÖZTÜRK

Diriliş Ertuğrul'da oynayacağı rolü için binicilik eğitimleri sırasında attan düşerek yaralanan Çağdaş Onur Öztürk iyileştikten sonra diziye katılmıştı.

Son olarak 'Kendine İyi Bak' dizisinde rol alan Öztürk, Tefkur'un has adamı olarak dizide rol aldı.

BAMSI BEYREK (Nurettin Sönmez)

Kayı gençleri içerisinde iyi derece kılıç kullanan bir yiğittir. İri cüssesi ve cesareti onu zorlu dövüşlerde ön plana çıkarır. Onun bu korkutucu görüntüsü altında ise iyi bir kalbi vardır. Bamsı Beyrek, Ertuğrul Bey'e koşulsuz bir sadakatle bağlıdır. Çift kılıçla savaşabilen korkusuz bir alptır.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator