Geri
İleri  

Hürser Tekinoktay: "Abdullah hoca bizimle başlamış olsa 5'te 5 yapabilirdi"

|| Son güncelleme

Beşiktaş'ta hafta sonu gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurul öncesi başkan adaylarından Hürser Tekinoktay merak edilen tüm soruları yanıtladı

Beşiktaş'ta hafta sonu gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurul öncesi başkan adaylarından Hürser Tekinoktay merak edilen tüm soruları TRT SPOR'da yanıtladı.

Hüsrev Tekinoktay'ın konuşmasının satırbaşları:

Abdullah Avcı yorumu

"Abdullah Avcı, bizim sözleşmeli hocamız. Kötü bir başlangıç yaptığını düşünüyorum. Abdullah Avcı'ya sağlıklı çalışabileceği bir ortam hazırlanmadı. Quaresma'nın gidişinde Abdullah Avcı'ya söz hakkı verilmedi. Bana kalırsa bir hocanın 14 yıl şampiyon olmadan aynı kulüpte kalması yanlış. Abdullah hoca bizle başlamış olsaydı belki 5'te 5 yapmıştı. Başkan seçilirsem, Abdullah Avcı ile camianın enerjisinin durumuna göre hareket edeceğim. Abdullah hocanın arkasında kavgadan hırpalanmış bir yönetim vardı. Biz gelirsek, Abdullah hocanın çalışma şartlarını en iyi şekilde vermek zorundayız. Bambaşka havayla itiersek BAdullah hocanın da performansı artar"

"Başkan seçilirsem kulübü borçsuz bırakmak istiyorum"

"Beşiktaş'ta zor koşullar olmasa bize gerek olmazdı.Yönetimsel sıkıntıların olduğu dönemde sportif ve ekonomik anlamda başarısızlıklar oldu. Bulunduğumuz koşullar, bilinen koşullar. 'Ürkütücü' kelimelerinden ziyade problemleri çözmek adına bakmamız lazım. Çok büyütülecek şeyler olduğunu sanmıyorum. Temel felsefemiz üretim yapmak. Beşiktaş'ın borç almak için bankalara gitmemesi gerekiyor. Beşiktaş'ın ülkemizde spor için bir misyonu var, amatör şubeler kapatılmaz. Şu anda boş olan 20 bin koltuğu öğrencilere indirimli şekilde satmayı planlıyoruz."

"3 yıl, 6 yıl görev yapabiliriz ama bizden sonra görev yapanlara iyi ekonomik koşullar bırakmalıyız. Ben, kısmet olursa Pazartesi günü seçilirsem, borçsuz bırakmak istiyorum. Ali Koç'un başlattığı kampanya çok başarılı oldu. Düşük bütçeli takımlarla da şampiyonluk gelir. Biz üretim kısmını biliyoruz, bizim için 1 yıllık iş. Kendi kendine yetebilen, saygı duyulan bir Beşiktaş vadediyoruz. Öncelikle israfı keserek kemerleri sıkmalıyız. İlk yapacağımız iş oyuncuların ve personellerin maaşlarıbı ödemek olacak. Rasim Kara'nın ismini kullansaydım seçimi kazanabilirdim. Gözlemci ekibinin başına işi futbol olan profesyonelleri getirmek istiyoruz"

"Süleyman Seba dönemindeki gibi özenilen bir Beşiktaş vaat ediyoruz"

''Mertcan Çam'a 800 bin dolar para ödendi. Yangın üzerine benzinle gidilir mi? Süleyman Seba borçlar içinde aldığı kulübü, kasasında para ile bıraktı. Süleyman Seba dönemindeki gibi özenilen bir Beşiktaş vaat ediyoruz. Biz Süleyman Seba gibi olamayız ama onun koyduğu modelden devam etmek istiyoruz. Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı'na hakaret etmedim. Biz usule ve adaba aykırı hiçbir şey yapmadık. Nereye yazıldığı belli olmayan çekleri, çağıracağız, durduracağız. Özel denetlemeyi de yaptıracağız. Suistimaller varsa sorumluları öder, Beşiktaş'ın ödemesi gerekenler varsa takır takır öder."

"Küskün üyelerimiz oy vermeye gelirse başkanlık için şansımız artar. Adayların listelerine bakınca mevcut yönetimin devamı gibi duruyor. Yalan haberleri okumamak için bazı sosyal medya hesaplarını engelledim. Tüm tarftarların camiaya sahip çıkmasını istiyorum.



Hürser Tekinoktay, Radyospor'a ise şu sözleri kullandı

Abdullah Avcı ile devam edecek mi?

"Abdullah Avcı bizim kontratlı hocamız. Böyle bir durumda etiğe aykırı bir düşüncede bulunmak doğru değil. Çalışma koşullarını nasıl iyileştiririz diye düşünürüz. En iyi imkanları vereceğiz. Onunla yolları ayırma gibi bir düşüncemiz yok. Ekibi iyi seçilmedi. Beşiktaş'a dışarıdan bir modül getiremezsiniz."

 Seçimden sonra nasıl bir yapı olacak?

"Seçimden sonraki yapıyı söylüyorum. Öncelikle 2 tane sportif direktörümüz olacak. Bir tanesi uluslarası pazara bakacak. Biz ona Toschak dedik. Bir de iç pazardan sorumlu bir direktör olacak. Onun için de Rasim Kara'yı düşünmüştük. Alım-satım gibi düşünün bu. Cengiz Ünder'i Altınordu almadan önce 2-3 yıl Şampiyonlar Ligi'nde oynattıktan sonra verecek Toshack'a, o da 50 milyon euroya satacak. Nasıl ki Balic ve Geremi'yi Real Madrid'e götürdü, bunları yapabilir. İki sportif direktörün futboldaki bütçeyi yönetmesi lazım. Onun altında da Sergen Yalçın'la çalışacağımızı söylemiştik. Yardımcısı da Yasin Sülün olacaktı. Toschak, Rasim, Sergen ve Yasin'le hep beraber çalışmıştık. Bu çok önemli. Guti'nin de bizde kalmasını istiyorduk. Toshack Real Madrid'de çalışırken Guti oradaydı. Yeri geldiğinde bizi yurt dışında temsil edecekti"

Sergen Yalçın'la anlaşılmış mıydı?

"Sergen Yalçın'la söz kesilmesine gerek yok. Ona gel dediğinizde gelir, git dediğinizde de gider. Bizim çocuğumuz o. Şimdi uykularının kaçtığını da biliyorum. Sergen için Beşiktaş'ın önemli bir yeri vardır. Onunla böyle konuları konuşmaya gerek yok"

Sıcak para nasıl bulunacak? İşte projeleri...

"20 bin tane stok koltuğumuz var. 20 bine yakın boşumuz var. Statta bir güncelleme yapacağız. 1300'lük kombineleri 1700'e yükselteceğiz. Ve para almayacağız onlardan, hediye edeceğiz. Ama derse ki ben aynı yerde kalacağım, sıkıntı yok. Altta bir 20 bin kişi açılıyor ya, satış fiyatlarını %30 indirip orayı gençler ve öğrencilerle dolduracağız. Buradan sıcak para gelecek. İnönü ruhu için taraftarı içeri almanız lazım. İkincisi hemen olağanüstü tüzük tadili isteyeceğiz. 100 bin üye, 4B üyelik. O zaman da en az 100 bin üye içeri girmiş olacak. Böyle olunca ilave 300 milyon gelire gidiyor. Bu domino etkisi yaratacak. Beşiktaş'ın özkaynakları çok fazla. Faize gitmemek lazım"

Futbol takımı küçülecek mi?

"Beşiktaş futbol takımı küçülmez, hep şampiyonluğa oynar. Şampiyonlar Ligi ilk 16'sında kalıcı olmamız lazım. Bunlar ne yapıyor? Paraları harcamak için bütçeyi yüksek gösteriyorlar, gelirlere futbolcu satışları koyuyorlar. 20 milyon dolar gelecek diyorlar. Ama Ajax'sanız yaparsınız bunu. Altta fabrikanız vardır, yaparsınız. Böyle bir şey olmadan en iyi oyuncularınızı satmak zorunda kalıyorsunuz"

Hagi-Emre örneği!

"Bir takımda deneyimli futbolcular da olması lazım gençlerle de olması lazım. Hagi-Emre gibi. Hagi güzel bir örnektir. Hagi olduğu için Emre yurt dışına gitti. 38 yaşında ve hala görev yapıyor. Beşiktaş hem üretecektir hem de onlara iyi örnek olacak futbolcuları transfer edecektir. Futbol şubesi her yıl kar ederek işletilmeli. Verilen bütçe içinde en iyi takım kurulur"

 



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator