Geri
İleri  

Helal sana Servet!

Olimpiyatlarda 68 kiloda yarışan tekvandocumuz Servet Tazegül, yarı finalde Britanyalı rakibini mağlup ederek finale çıktı.

2012 Londra Olimpiyatları'nda, erkekler 68 kiloda yarışan milli tekvandocumuz Servet Tazegül, yarı finalde Büyük Britanyalı Martin Stamper'i 9-6 mağlup ederek finale çıkmayı başardı.

Mücadeleye çok iyi başlayan milli sporcu, ilk raundu 5-0 önde kapadı. Tribünleri dolduran seyircilerin evsahibi Stamper'a yoğun desteğine rağmen maçın kontrolünü elden bırakmayan ve ikinci rauntta 1 puan alan Servet, rakibine sadece 2 puan verdi ve son raunda 6-2 önde girdi. 3. raundun hemen başında Stamper, 2 puanlık vuruşla farkı ikiye indirdi. Milli tekvandocu son raundu 4-3 kaybetse de ilk rauntta topladığı puanların avantajıyla maçı 9-6 kazandı ve finale adını yazdırdı. 

Servet'in bu sonuçla ülkemiz adına bir madalya kazanacağı kesinleşmiş oldu. 

Servet Tazegül, sabah seansındaki ilk maçında ABD'li Jennings Terrence'yi 8-6 yenmiş, çeyrek final maçında Ukraynalı Hryhorii Husarov'u 9-2 yenerek yarı finale çıkmıştı.

Milli tekvandocumuz, bu gece saat 00.30'da Brezilyalı Diogo Silvo ve İranlı Motamed Bagheri ikilisinin galibi ile final karşılaşmasına çıkacak. 



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator