Geri
İleri  

Halilhodzic yok, Cardozo var!

|| Son güncelleme

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 9. haftasında Trabzonspor ile Torku Konyaspor karşılaştı ve 3-2 galip geldi.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu’nun 9. haftasında Trabzonspor ile Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Torku Konyaspor karşı karşıya geldi.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadelede bordo-mavililer 3-2 galip geldi.

Teknik direktör Vahid Halilhodzic ile yollarını ayıran Trabzonsporda takımın başında yardımcı antrenör Jacky Bonnevay yer alırken; Oscar Cardozo maçın kahramanı oldu.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 18'de penaltıdan ve 77'de kafa vuruşuyla Cardozo ile 30. dakikada Yusuf Erdoğan attı. Konyaspor'da 7. dakikada Hasan Kabze ve 48'de Ömer Ali Şahiner'in golleri puan için yetmedi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 12 yaparken, Torku Konyaspor 9 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Trabzonspor deplasmanda Galatasaray ile mücadele edecek. Konyaspor ise sahasında Gaziantepspor'u ağırlayacak.

OSCAR CARDOZO İLK 11'DE
UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda hafta içinde Belçika'nın Lokeren takımı ile deplasmanda oynadığı karşılaşmanın 90+3. dakikasında oyuna alınan Oscar Cardozo, bu kez Yatabare'nin yerine 11'de sahaya çıktı.

Lokeren maçı 11'ine göre 5 oyuncu değişikliği yapıldı. Belçika temsilcisi karşısında 11'de forma giyen Yatabare'nin yanı sıra Waris, Papadopoulos, Fatih Atik, Musa Nizam yedek kulübesinde oturdu. Cardozo, Özer Hurmacı, Mustafa Akbaş, Yusuf Erdoğan ve Salih Dursun ise 11'de görev aldı.

HASAN KABZE PERDDEYİ AÇTI! 0-1
Her iki takım da karşılaşmaya atak bir oyunla başlarken, bunun karşılığını Torku Konyaspor 7. dakikada aldı. Deneyimli oyuncu Hasan Kabze, zorlu deplasmanda fileleri havalandırdı.

Sağ kanattan gelişen Konyaspor atağında Hleb'in pasında topla buluşan Ömer Ali, ceza alanına girerken Trabzonspor kalecisi Fatih de kalesini terk ederek büyük hata yaptı. Ömer Ali, pasını boş durumdaki Hasan'a verdi ve Hasan da topu boş kaleye gönderdi.

CARDOZO EŞİTLEDİ! 1-1
Golün ardından yapılan faullerden dolayı oyun sık sık dururken, Trabzonspor 18'de eşitliği yakaladı.

Ceza alanı dışında topla buluşan Constant'ın ceza alanına ortasında Tolga topa eliyle dokununca hakem penaltı noktasını gösterdi. Oscar Cardozo, penaltı vuruşunda topu ağlara gönderdi ama Cardozo vuruşu yapmadan çok sayıda oyuncu ceza alanına girdiği için penaltı tekrarlandı. Paraguaylı golcü bir kez daha topun başına geçti ve topu sağ köşeden ağlara gönderdi

YUSUF ERDOĞAN ÇOK KLAS... 2-1
Baskısını arttıran Trabzonspor, aradığı üstünlük golünü 30. dakikada Yusuf Erdoğan ile buldu.

Çok iyi paslarla sağ kanattan atağa çıkan Trabzonspor'da Bosingwa, ceza alanındaki Salih'e topu yükseltti. Salih kafasıyla Özer'e indirdi ve Özer de boş durumdaki Yusuf'a pasını verdi. Yusuf, önce kaleciyi geçti, ardından topu sağ köşeden ağlara yolladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve ilk devre Trabzonspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

KONYASPOR, 48'DE DENGE GETİRDİ! 2-2
İkinci yarıya istekli başlayan Konyaspor, ilk devrede olduğu gibi golü erken buldu.

Gelişen Konyaspor atağında Ömer Ali, ceza alanı dışında topla buluştu ve ceza alanı içi hafif sağ çaprazındaki Hasan'a pasını verdi. Hasan topu kafayla indirdi ve aynı anda savunmadan da seken top Ömer Ali'nin önünde kaldı, Ömer Ali düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

CARDOZO SAHNEDE! 3-2
Trabzonspor'un golcüsü Oscar Cardozo, 77'de attığı harika kafa rolüyle takımını 3-2 öne geçirdi.

Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa'nın ceza alanına ortasında Cardozo'nun harika kafa vuruşunda top sağ köşeden ağlara giderken, bordo mavililerin atakları da devam etti...

2 DİREK BİRDEN; MEHMET EKİCİ...
Golle birlikte tempoyu arttıran Trabzonspor, 2 dakikada 2 kez direğe takıldı. 78'de uzaktan kaleyi yoklayan Mehmet direği geçemezken dakikalar sonra yeniden şansını denedi ve bir kez daha golü direk önledi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç 3-2 sona erdi

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada orta alandan gelişen organize Torku Konyaspor atağında, sağ taraftan Ömer Ali Şahiner'in pasında yakın mesafedeki Hasan Kabze, topu tamamlayarak filelere gönderdi: 0-1

10. dakikada Mehmet Ekici'nin soldan kullandığı serbest vuruşta, top yan direkten döndü. Dönen topu son olarak Yusuf Erdoğan, kafayla kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak Belec'de kaldı.

18. dakikada Constant'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde Yusuf Erdoğan ile yükselen Tolga Ünlü, topa elle müdahale edince karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. Cardozo'nun topu filelere gönderdiği ilk penaltı atışında bordo-mavili futbolcuların ceza alanına atıştan önce girmesi nedeniyle hakem Yankaya, golü geçerli saymadı. Paraguaylı oyuncu, ikinci kez kullandığı penaltı atışında da meşin yuvarlağı kaleci Belec'in solundan filelere göndererek eşitliği sağladı: 1-1

30. dakikada Trabzonspor öne geçti. Sağ kanattaki Salih Dursun'un kafa pasında, ceza alanı içindeki Özer Hurmacı topu arka tarafta bulunan Yusuf Erdoğan'a aktardı. Bu futbolcu da kaleci Belec'den sıyrılarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1

33. dakikada Cardozo'nun kafa pasında, savunmanın arkasında topla buluşarak sol çaprazdan ceza alanına giren Yusuf Erdoğan'ın yerden şutunda, kaleci Belec sol tarafına gelen topu yatarak kornere çeldi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada Torku Konyaspor beraberliği sağladı. Medjani'nin ceza alanı içinde hatalı pasında kaleci Fatih Öztürk ile karşı karşıya kalan Ömer Ali Şahiner, sol köşeden topu filelere gönderdi: 2-2.

67. dakikada Mehmet Ekici'nin sağdan ortasında, ceza alanı içindeki Cardozo'nun kafa vuruşunda, yerden seken topa kaleci Belec sahip oldu.

75. dakikada Hleb'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Fatih Öztürk, topu üsten kornere çeldi.

76. dakikada Bosingwa'nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Cardozo'nun kafa vuruşunda top kaleci Belec'in solundan filelerle buluştu: 3-2.

79. dakikada ceza alanı sağ çaprazında, Mehmet Ekici'nin şutunda kaleci Belec'i geçen top, yan direkten döndü.

80. dakikada Mehmet Ekici'nin ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleci Belec'i geçen top üst direkten oyun alanına döndü.

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Özgür Yankaya, Baki Tuncay Akkın, Mehmet Cem Hanoğlu
Trabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Medjani, Mustafa Akbaş, Salih Dursun, Constant (Dk. 74 Yatabare), Mehmet Ekici, Özer Hurmacı (Dk. 70 Fatih Atik), Yusuf Erdoğan (Dk. 86 Serdar Gürler), Cardozo
Torku Konyaspor: Belec, Tolga Ünlü (Dk. 81 Barış Örücü), Kokalovic, Vukovic, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Mehmet Güven (Dk. 87 Fuchs), Torje (Dk. 76 Uğur İnceman), Hleb, Ömer Ali Şahiner, Hasan Kabze
Goller: Dk. 7 Hasan Kabze, Dk. 48 Ömer Ali Şahiner (Torku Konyaspor), Dk. 18 (penaltıdan) ve 76 Cardozo, Dk. 30 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 17 Tolga Ünlü, Dk. 69 Mehmet Güven (Torku Konyaspor), Dk. 74 Fatih Atik, Dk. 90 Belkalem (Trabzonspor)



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator