Geri
İleri  

Gordon Hayward ve Utah Jazz gayet sağlam gidiyor!

|| Son güncelleme

2011-12 sezonundan beri ilk defa playofflara kalma gidişatında ilerleyen Utah Jazz, son 10 maçında 7 karşılaşmayı alarak sezonda 30 galibiyete ulaştı.

2011-12 sezonundan beri ilk defa playofflara kalma gidişatında ilerleyen Utah Jazz, son 10 maçında 7 karşılaşmayı alarak sezonda 30 galibiyete ulaştı.

Bu sezon All-Star olan takımın yıldızı Gordon Hayward, eğer sezon sonunda 2016-17 NBA ilk, ikinci veya üçüncü 5'ine seçilirse, yeni CBA'in (toplu iş sözleşmesi) maddelerinden birinin gereği olarak, 'designated player' yani 'Belirlenmiş oyuncu' kapsamı altına girecek. Utah, böylece 70 milyon dolar civarı bir miktara Hayward'ı kalmaya ikna edebilecek.

Kariyerinde All-Star olma başarısını ilk defa gösteren Hayward, bunu 2011'de Deron Williams'ın başardığından beri ilk kez başaran Utah Jazz oyuncusu.

Takımındaki pozisyonda uzun yıllardır en iyisi olan 26 yaşındaki oyuncu, ligin en iyi oyuncularından biri olduğunu artık kabul ettirmiş durumda. Hayward bu sezonda 21.6 sayı, 5.7 ribaund ve 3.5 asist ortalamayla oynarken, %46 ile de saha içinden şut atıyor. Bunun %40'ı üçlük çizgisi gerisinden ve serbest atış çizgisinden de %87 isabet tutturuyor.

Daha önemlisi, 30-18'lik sıralamasıyla Batı konferansında 4. sırada yer alan bir takıma önderlik ediyor. Hayward'ın yanında yer almaması büyük tepki alan pivot oyuncu Rudy Gobert de, ligin en iyi çember savunucularından biri ve blok ortalamalarında lig zirvesinde, ribaundlarda 5. sırada ve şut yüzdesinde de 2. sırada yer alıyor.

Aslında bakılırsa Ocak ayını çok başarılı geçirdiği söylenemeyecek Utah, sadece 9-6 serisiyle ayı tamamlayabildi. Şut yüzdesi olarak Kasım ve Aralık'tan daha düşük rakamlarla hücum eden Jazz'in savunması yine de rakamlar olarak ligin hala en sağlamı. (Ligin maç başına en az sayı yiyen takımı)

Kasım ve Aralık ayları sonrası yaratılmış beklentileri üst düzeyde karşıladıkları söylenemese de, takım içi kimyayı oluşturma ve sağlıklı kalma konusunda daha iyi iş çıkardıklarında, sonuçlarının da iyi olduğunu görebiliyoruz.

Derrick Favors, Alec Burks ve Rodney Hood'un geçirdikleri sakatlıklar sonrası bu oyuncuların arasında durumunun %100 düzelmesi en uzun sürecek olanın Favors olduğu tahmin ediliyor. George Hill'in takvim yılının başından beri, önceki rakamlarından biraz daha düşük performans gösterişi de takımın ayrı bir çizik noktası.

Şöyle düşünmek gerekiyor ki, Utah geçtiğimiz sene ilk 49 maçta 24-25 ile .500 aşağısındaydı. Bu sezon 30-19 ile gelişimlerini en basit şekilde ortaya koydular. Ve artık kadrolarında biri tescilli, biri tescilli olmayan bir All-Star yer alıyor. Ve onlar da performanslarını aynı şekilde sürdürüyorlar.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator