Geri
İleri  

Google'a aptal (idiot) yazınca neden Trump'ın fotoğrafı çıkıyor? İşte yanıtı

Google'a aptal (idiot) yazınca neden Donald Trump'ın fotoğrafı çıkıyor? sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Konu hakkında Google CEO'su Sundar Pichai açıklama yaptı. İşte tüm detaylar...

Google CEO'su Sundar Pichai, ABD Kongresi'nde soruları yanıtladı. Punchai, Google 'a 'Neden aptal yazınca Başkan Trump'ın fotoğrafı çıkıyor?' sorusu hakkında açıklama yaptı. Googl'dan 'idiot' aramalarında Donald Trump'ın görsellerinin çıkmasının nedeni ne? İşte tüm detaylar...

GOOGLE'DAN TRUMP AÇIKLAMASI

Google CEO'su Sundar Pichai, Google aramalarında çıkan Trump fotoğraflarına ilişkin ABD Kongresi'nde sorulara cevap verdi.

Trump'tan Google, Twitter ve Facebook'a eleştiri: Halkın büyük kısmı kandırılıyor
Pichai'ye, Google'da 'idiot' (aptal) araması yapıldığında neden Donald Trump'ın fotoğrafının çıktığı soruldu. 'Muhafazakarlara karşı önyargılı olmakla' sorgulanan Pichai, yaptığı açıklamada, arama motorunda anahtar sözcüğü alıp, sözcüğün bulunduğu sayfaları tazelik, popülerlik ve insanların sözcüğü nasıl kullandığı gibi 200'den fazla veriye göre sıraladıklarını belirterek bu yöntemle o arama için sürekli en iyi sonucu verdiklerini söyledi.

Donald Trump, ağustos ayında attığı bir tweet ile Google'a yüklenmiş ve Google arama sonuçlarının hileli olduğunu, muhafazakarların seslerinin bastırıldığını iddia etmişti. Geçtiğimiz salı günü yaptığı konuşmada da Google'a yüklenmişti.

DONALD TRUMP KİMDİR?

Donald John Trump (d. 14 Haziran 1946: Queens, New York) Amerikalı iş adamı, siyasetçi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin günümüzdeki başkanı.

8 Kasım 2016 tarihinde yapılan 2016 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerine Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olarak girmiş, Hillary Clinton'ı geçerek Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. devlet başkanı seçilmiştir.

Donald Trump 1960'lı yıllarda çeşitli nedenlerden dolayı liseyi terk etmek durumunda kaldı. Sonraki süreçte askeri akademi ile Pensilvanya'da bulunan Wharton Institute'de eğitim gördü. Üniversite yılları sonrasında babası Fred Trump'ın emlâk ve inşaat firmasında görev almaya başladı. 1971'de babasının şirketlerinde imtiyaz sahibi olup kontrolü ele aldı. Şirkete "Trump Organizasyon" adını vererek merkezini Manhattan bölgesine taşıdı. Kısa sürede yaptırdığı otellerle adını duyurdu. 1999 yılında babasını kaybetti. 2000'de yapılan seçimlere Reform Partisi başkan adayı olarak katıldı fakat kısa süre sonra adaylıktan çekildi. 2001 yılında bu partiden ayrıldı. 2004 yılında NBC kanalında "Çırak" (The Apprentice) programını hazırlayarak şov dünyasına adım attı. Bazı söylemleri nedeniyle Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi fakat kazanamadı. 2016 yılındaki seçim sürecinde İslamofobik söylemleri ve seçim vaatleriyle eleştirildi. Forbes'in 2016 yılındaki dünyanın en zengin 400 kişisi listesinde yer aldı. 2016 yılındaki seçimleri kazanmasıyla birlikte ABD tarihinin en yaşlı başkanı oldu.

Donald Trump Alman kökenli bir aileden gelmektedir. Berber olan büyükbabası Frederick Trump 1869'da Almanya'da doğdu. 1885 yılında henüz on altı yaşındayken Amerika'ya göç etti.Kanada Klondike bölgesinde altın rezervleri buldu. Sadece altın çıkarmakla kalmayıp kendisi gibi altınla zengin olmak isteyenlere yer belirleyip, yiyecek-içecek sattı, genelev işletti. Kendisi gibi Alman göçmeni olan Elizabeth Christ ile 1902 yılında evlendi. Askerlik yapmamak ve vergi vermemek için Almanya'ya gitti fakat kısa bir süre sonra Amerika'ya geri döndü.

11 Ekim 1905 tarihinde Fred Trump adında bir oğlu oldu. Baba Frederick Trump 1918 yılında ölünce oğlu Fred Trump genç yaşına rağmen ticarete atılmak zorunda kaldı. 22 yaşına gelince Elizabeth Trump & Son adlı şirketi kurdu. Bu yıllarında siyahi karşıtı Ku Klux Klan adlı örgüte üye olduğu için kısa bir süre tutuklu kaldı. II. Dünya Savaşı sonrasında işlerini büyüterek servet sahibi oldu. Amerika Birleşik Devletleri Donanması ve askerleri için kışla tarzında evler yaptı. Yine bu dönemlerde New York Quenss'de arsa alım satımına başladı. Irkçı bir tavır sergileyerek siyahilere daire satmadı. 1935 yılında İskoç göçmeni olan Mary Mecleod'la evlenerek Maryanne, Frederick Jr, Elizabeth, Donald ve Robert adlarında beş çocuk sahibi oldu.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator